Το Κίεβο προσφέρει 45.000 ευρώ και αμνηστία στους Ρώσους στρατιώτες που θα παραδοθούν
2 years, 1 month ago
6

«Ρώσε στρατιώτη! Σε έφεραν στη χώρα μας για να σκοτώσεις και να πεθάνεις. Μην ακολουθείς τις εγκληματικές εντολές. Σου δίνουμε εγγύηση για πλήρη αμνηστία και 5 εκατ. ρούβλια αν καταθέσεις τα όπλα. Σε όσους συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές, δεν θα δείξουμε έλεος», έγραψε στα social media ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας

Την ώρα που μαίνονται οι μάχες ανάμεσα σε ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι  προσφέρει στους Ρώσους στρατιώτες «μια επιλογή: να σκοτωθούν σε έναν άδικο πόλεμο ή να λάβουν πλήρη αμνηστία και 5 εκατ. ρούβλια (περίπου 43.000 ευρώ) ως αποζημίωση αν καταθέσουν τα όπλα και παραδοθούν εθελοντικά».

Μάλιστα τη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναπαρήγαγε μέσα από τον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξέι Ρεζνίκοφ γράφει χαρακτηριστικά: «Ρώσε στρατιώτη! Σε έφεραν στη χώρα μας για να σκοτώσεις και να πεθάνεις. Μην ακολουθείς τις εγκληματικές εντολές. Σου δίνουμε εγγύηση για πλήρη αμνηστία και 5 εκατ. ρούβλια αν καταθέσεις τα όπλα. Σε όσους συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές, δεν θα δείξουμε έλεος».