Το πιο μικροσκοπικό προωράκι του κόσμου είναι πλέον σπίτι του
3 years, 5 months ago
6

Το μικρότερο προωράκι του κόσμου που επέζησε πήγε πλέον σπίτι του μετά από 5 μήνες φροντίδας στη ΜΕΝΝ.

Το όνομά της είναι Saybie.

Όταν γεννήθηκε ζύγιζε περίπου όσο ένα κουτάκι παιδικού χυμού

Η μαμά της μικρούλας μαχήτριας ήταν 23 εβδομάδων και 3 ημερών όταν πήγε εκτάκτως στο νοσοκομείο με προεκλαμψία. Το μωρό έπρεπε να γεννηθεί άμεσα χωρίς να υπάρχει δεύτερη επιλογή, παρόλο που ήταν εξαιρετικά νωρίς. Μια τυπική εγκυμοσύνη ολοκληρώνεται στις 40 εβδομάδες.

«Όταν γεννήθηκε, μας είπαν ότι έχουμε μόνο μια ώρα περίπου μαζί της, ότι δε θα αντέξει παραπάνω. Η μια ώρα έγινε δύο ώρες, οι δύο ώρες έγιναν μια ημέρα, η μια ημέρα έγινε μια εβδομάδα…»

Το πιο μικροσκοπικό προωράκι του κόσμου είναι πλέον σπίτι του

Η Saybie ζύγιζε μόλις 244 γραμμάρια όταν γεννήθηκε (!!!) κάτι που την καθιστά το πιο μικροσκοπικό πρόωρο μωρό που επέζησε. Ήταν τόσο μικροσκοπική που οι νοσηλευτές είπαν ότι με δυσκολία την «έβρισκαν» στο κρεβατάκι της.

«Αν μπόρεσε να καταφέρει αυτό, δε νομίζω ότι θα υπάρξει κάτι στη ζωή της που να μη μπορέσει να το καταφέρει…»

Η μικρούλα είναι ένα υγιές μωρό που χρειάζεται ακόμη φροντίδα αλλά μπορεί πλέον να τη φροντίσει η μαμά της στο σπίτι. Έτσι πριν λίγες μέρες, μετά από 5 μήνες βρέθηκε η οικογένεια σπίτι της για πρώτη φορά όλοι μαζί.

«Την ημέρα που πήγαμε σπίτι μας, αυτή είναι η ημερομηνία που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Αυτή είναι η μέρα που ξαναγεννηθήκαμε όλοι. Είναι το μικρότερο μωρό του κόσμου και είναι το δικό μου μωρό, νιώθω ευλογημένη…»

Δείτε το βίντεο χωρίς να προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τα δάκρυα σας. Η Saybie, το πιο μικροσκοπικό προωράκι, είναι μια μεγάλη πνοή ελπίδας για γονείς με πρόωρα μωρά. Τίποτα δεν είναι δεδομένο μέχρι να αφήσεις το μικρό μαχητή να δώσει τη μάχη του: