Tουρκία: Δεν μπορούν να διαχειριστούν την έκπληξη με την συμφωνία της Αιγύπτου και προκαλούν
3 years, 8 months ago
6

Για εμπαιγμό από την Ελλάδα ενώ είχαν συμφωνήσει για διάλογο στο τέλος του μήνα, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπαήμ Καλιν. Η Ελλάδα τίναξε τα πάντα στην Ελλάδα με την κίνηση της να υπογράψει ΑΟΖ με την Αίγυπτο αναφέρει ο εκπρόσωπος στο CNN Turk.

Δεν αναγνωρίζουμε την συμφωνία με την Αίγυπτο, καθώς αυτή αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ανατολική μεσόγειο και εγκλωβισμό μας στον κόλπο της Αττάλειας. Εχουμε ζωτικά συμφέροντα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ανατολική μεσόγειο και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τετελεσμένα χωρις την δική μας συμμετοχή.

Κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα, οτι με τις πλάτες της Ευρωπαικής Ένωσης, παίζει παιχνίδια και ρισκάρει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Τόνισε όμως στο τέλος οτι είναι ανοιχτοί στον διάλογο για εύρεση μια κοινά αποδεκτής συμφωνίας.

Η Ελλάδα από την άλλη απαντά οτι το μόνο ανοιχτό θέμα με την Τουρκία είναι η υφαλοκρυπίδα και οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν επι αυτού και μόνο. Δεν υπάρχουν άλλα ανοιχτά θέματα ούτε θα παίξουμε το παιχνίδι της Αγκυρας για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο το οποίο δεν της ανοίκει.

Πηγή newsone.gr