Τουρκία: Ο Ερντογάν ντύθηκε «πιλότος» μετά την ασθένειά του και παρουσίασε τουρκικό μαχητικό… 5ης γενιάς
9 months, 30 days ago
6

Σε πανηγυρικό τόνο, στο πλαίσιο προεκλογικής εκδήλωσης, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το «εθνικό μαχητικό αεροσκάφος της Τουρκίας» θα ονομάζεται KAAN. Στον απόηχο της ασθένειάς του που έγινε θέμα συζήτησης παγκοσμίως, ο Τούρκος πρόεδρος ανάρτησε φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter όπου φαίνεται αγέρωχος, φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου, ενώ ανέβηκε και στο πιλοτήριο του KAAN.

Πάντως, παρά τις προσπάθειες να δείξει ακμαίος, τα σημάδια κόπωσης δεν κρύβονται, με την εικόνα του να προδίδει και πάλι εξασθένηση.

exasthenimenoserdo

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε, την ίδια στιγμή, να στείλει και νέο προειδοποιητικό μήνυμα στην Ελλάδα, τονίζοντας τα εξής: «Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των υδάτων».

Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο» – στη στεριά, στη θάλασσα και στο υποβρύχιο, στον αέρα και στο διάστημα, είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης – «Century of the Future» – που διοργάνωσε η Turkish Aerospace Industries (TAI) στην Άγκυρα για την παρουσίαση του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος… πέμπτης γενιάς, KAAN, αναπτύχθηκε από την TAI με στόχο να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο των F-16, τονίστηκε, στον απόηχο της αδυναμίας των Τούρκων να πάρουν έγκριση από το Κογκρέσο για τα κιτ αναβάθμισης.

«Με αυτό το αεροσκάφος, η Τουρκία θα γίνει μία από τις πέντε χώρες που διαθέτουν αυτού του είδους τις τεχνολογίες» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Το αεροσκάφος, ξεκίνησε ως εγχείρημα το 2016, και έχει μήκος 21 μέτρων μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 1,8 mach χάρη στους δίδυμους κινητήρες του, οι οποίοι μπορούν να παράγουν ώση 29.000 λίβρες (13.000 κιλά) ο καθένας. «Το όνομά του είναι KAAN, είθε το σπαθί του να είναι κοφτερό!» σχολίασε σε ανάρτησή της η τουρκική βιομηχανία.

Το KAAN, ως αεροσκάφος… πέμπτης γενιάς, σύμφωνα με την ΤΑΙ, έχει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ανίχνευση ζημιών στη μάχη, χαμηλή ανιχνευσιμότητα, στόχευση ακριβείας και εσωτερικό χώρο αποθήκευσης όπλων.