Τουρκία: Συνελήφθη υψηλόβαθμο στέλεχος του Γκιουλέν – Επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα
3 years, 5 months ago
6

Πρώην επίτροπος του δικτύου FETO του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στον Έβρο, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει παράνομα στην Ελλάδα. Η τουρκική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει το δίκτυο Γκιουλέν «τρομοκρατική οργάνωση», εξαπολύοντας πογκρόμ διώξεων κατά μελών και υποστηρικτών της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του δικτύου Γκιουλέν, συνελήφθη στην περιοχή των Υψάλων από άνδρες της στρατοχωροφυλακής, επιχειρώντας να περάσει στην ελληνική πλευρά.

Ο συλληφθέντας κρατείται στην Επαρχιακή Διεύθυνση Ασφάλειας της Αδριανούπολης και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, με την κατηγορία επιχειρουμένης παράνομης διαφυγής στο εξωτερικό καθώς και συμμετοχής του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα εντείνεται η προσπάθεια αντικυβερνητικών πολιτών να διαφύγουν στο εξωτερικό, επιλέγοντας να περάσουν παράνομα τα σύνορα προς την Ελλάδα, είτε μέσω του ποταμού Έβρου, είτε μέσω θαλάσσης προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.