Τραμπ: Χαμός μετά την επιστροφή του στο «X» με τη φωτογραφία σύλληψης – «Next level» λέει ο Μασκ
8 months, 25 days ago
6

Με τον πιο «ηχηρό» τρόπο επέλεξε να επιστρέψει στο X (πρώην Twitter) ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από δύο και πλέον χρόνια απουσίας. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μεταφόρτωσε χθες Πέμπτη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την ιστορική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη σύλληψή του στο κρατητήριο του δικαστηρίου της κομητείας Φούλτον στην Ατλάντα.

Η ανάρτησή του, που έχει ήδη πάνω από 50 εκατ. views, συνοδευόταν με ένα νέο μήνυμα του 77χρονου κατά των προσπαθειών ανάμιξης στην εκλογική διαδικασία (όπως χαρακτηρίζει ο ίδιος τις διώξεις εναντίον του) και την υπόσχεση στους οπαδούς του ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να μάχεται.

Το ποστ του Τραμπ, ο οποίος είχε να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον Ιανουάριο του 2021, μερικές ημέρες μετά την επίθεση οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο, σχολίασε και ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας. «Το πήγε σε άλλο επίπεδο» έγραψε συγκεκριμένα ο Έλον Μασκ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2022 επανέφερε τον λογαριασμό του πρώην προέδρου, η λειτουργία του οποίου είχε ανασταλεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Όπως θα περίμενε κανείς, η επιστροφή του πρώην προέδρου στην πλατφόρμα προκάλεσε αίσθηση, με πολλούς σχολιαστές να εστιάζουν στο απειλητικό mugshot του 77χρονου.

Το ύφος του Αμερικανού πολιτικού θύμισε σε κάποιους σχολιαστές ορισμένους μοχθηρούς ή διαταραγμένους χαρακτήρες από ταινίες.

Μια ανάρτηση συνέκρινε τον Τραμπ με τον «Vigo the Carpathian», τον «κακό» της ταινίας Ghostbusters 2, έναν μοχθηρό τύραννο και ισχυρό μάγο του 16ου αιώνα που επιστρέφει στη ζωή.

Κάποια άλλα tweet υποστηρίζουν ότι το βλέμμα του 77χρονου στο mugshot θυμίζει το διάσημο «Kubrick stare» που έχουν όλοι οι διαταραγμένοι και μοχθηροί χαρακτήρες στα φιλμ του διάσημου σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Πολλές αναρτήσεις είναι από επικριτές του πρώην Αμερικανού προέδρου, που μάλλον απολαμβάνουν την ευκαιρία που τους δόθηκε ξανά να κάνουν… καζούρα στον αμφιλεγόμενο πολιτικό.

Αφού υποβλήθηκε στην προβλεπόμενη διαδικασία σύλληψης, φωτογράφισης και λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο «κρατούμενος υπ’ αριθμόν P01135809» Ντόναλντ Τραμπ πλήρωσε εχθές τη χρηματική εγγύηση για την απελευθέρωσή του υπό όρους και αποχώρησε από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον όπου παρέμεινε για μόλις… 20 λεπτά.

Αν και στις τρεις προηγούμενες παραπομπές του στα ποινικά δικαστήρια είχε καταφέρει να αποφύγει την «ταπεινωτική» διαδικασία λήψης mugshot, αυτή τη φορά δεν στάθηκε εφικτό.

Μετά την αποχώρησή του από τη φυλακή ο Τραμπ κατήγγειλε για μία ακόμη φορά την «παρωδία δικαιοσύνης» και την «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024 από τις αρχές στην πολιτεία Ατλάντα, όπου του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

«Δεν έκανα τίποτα κακό και το ξέρουν όλοι», τόνισε ο μεγιστάνας, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει ξανά τον Λευκό Οίκο στις επόμενες αμερικανικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δίωξη αφορά ουσιαστικά στην προσπάθεια ανατροπής από τον ίδιο και συνεργάτες του της ήττας του από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν στην Τζόρτζια στις εκλογές του 2020.

Δεκάδες υποστηρικτές του Τραμπ, κρατώντας πλακάτ και αμερικανικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από τη φυλακή του δικαστηρίου, με την ελπίδα να δουν τον πολιτικό. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, παρά τις αλλεπάλληλες διώξεις εις βάρος του, ο 77χρονος συνεχίζει να απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, κάτι που αντανακλάται και στις δημοσκοπήσεις.