Τραμπ κατά Pfizer – Δημοκρατικών – FDA: Έκρυψαν την είδηση για το εμβόλιο προεκλογικά!
3 years, 7 months ago
6

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοινώνανε ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η ανακοίνωση για το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κρατήθηκε σκόπιμα μυστική πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Όπως έχω πει εδώ και πολύ καιρό, η Pfizer και οι άλλοι θα ανακοινώνανε ένα εμβόλιο μόνο μετά τις εκλογές, επειδή δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν πριν. Ομοίως, η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) θα έπρεπε να το είχε ανακοινώσει νωρίτερα, όχι για πολιτικούς σκοπούς, αλλά για να σώσει ζωές!» έγραψε στο Twitter αργά τη Δευτέρα.

Τα σχόλιά του ήρθαν λίγες ώρες αφότου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιο τους για τον COVID-19 είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά του νέου κορωνοϊού.

Ο Τραμπ, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι «η FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελαν να έχω μια ΝΙΚΗ Εμβολίου, πριν από τις εκλογές, έτσι αντίθετα βγήκε πέντε ημέρες αργότερα – Όπως είχα πει!»

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν Πρόεδρος, δεν θα είχατε το Εμβόλιο για άλλα τέσσερα χρόνια, ούτε η FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές!» ισχυρίστηκε σε μια σειρά tweets.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες δήλωσαν ότι θα υποβάλουν τον υποψήφιο εμβόλιο στην FDA για επείγουσα έγκριση έως την τρίτη εβδομάδα αυτού του μήνα.