Τραγωδία από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Ένας νεκρός και πληροφορίες για δύο αγνοούμενους – Πλημμύρες στην Αγία Πελαγία, δρόμοι ποτάμια, παρασύρθηκαν ΙΧ
1 year, 6 months ago
6

Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, που επικρατούν ισχυρές βροχοπτώσεις και έχουν εκδηλωθεί έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη ο άνδρας εντοπίστηκε από δύτες εκτός του οχήματος στο οποίο βρίσκονταν νωρίτερα όταν τον παρέσυρε χείμαρρος. Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοούμενους

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάνει έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων από τους πολίτες καθώς όπως σημειώνει πρόκειται για μια πολύ δύσκολη μέρα.

Πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζίου, έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού, από το πρωί του Σαββάτου, που εκδηλώνεται και στο Ηράκλειο με καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις.

 

 

‘Αμεση είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, αλλά και μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο όγκο νερών στις δυο περιοχές. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό ‘Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Οι εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το cretalive είναι αδιανόητες, κι όμως πραγματικές:

αγία πελαγία

αγία πελαγία

Και στη γειτονική Λυγαριά προκλήθηκαν προβλήματα, με τους δρόμους να κλείνουν. Τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στην παραλία της Λυγαριάς.

λυγαριά

Λυγαριά

Πολλά προβλήματα καταγράφονται και στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας,της Αχλάδας και του Φόδελε. Πλημμυρικά φαινόμενα κατολισθήσεις και χείμαρροι πάνω στο ΒΟΑΚ δημιουργούν εκ των πραγμάτων διακοπή στην κυκλοφορία.

αγία πελαγία

Στο Παλαιόκαστρο, λίγο μετά, φερτά υλικά, νερά και κομμάτια από βράχια έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

εθνική οδός

βοακ

Στην περιοχή σπεύδει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος βρισκόταν σε εκδήλωση στον Κρουσώνα.

«Πνίγηκε» ο Σταυρός Ακρωτηρίου στα Χανιά

Την ίδια στιγμή, Σταυρός Ακρωτηρίου στα Χανιά αντιμετώπισε το μεγαλύτερο πρόβλημα από την έντονη βροχόπτωση τις πρώτες πρωινές ώρες. Στην κυριολεξία πλημμύρισαν δρόμοι σε πολλά σημεία στον Σταυρό και περισσότερο στην περιοχή που βρίσκεται μια παιδική κατασκήνωση.

Πολλοί κάτοικοι του Σταυρού έχουν στην κυριολεξία εγκλωβιστεί στα σπίτια τους και δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν.

Από τους χείμαρρους έχουν πλημμυρίσει τα πάντα και η προσβασιμότητα είναι αδύνατη, σύμφωνα με το flashnews.gr

 

 

Πυροσβέστες από το πρωί προσπαθούν μέσω αντλήσεων να μειώσουν το ύψος του νερού από τους δρόμους που στην κυριολεξία μοιάζουν με ποτάμι.

Πάντως δεν έχουν αναφερθεί όπως για παράδειγμα διακοπές ρεύματος.

ΠΗΓΗ: cretalive, flashnews