Τραγωδία στην Πάτρα: Σήμερα απολογείται ο πατέρας του βρέφους που πέθανε ξεχασμένο στο αυτοκίνητο
1 year, 7 days ago
6

Ο 37χρονος πατέρας του βρέφους από την Άρτα, ο οποίος ξέχασε το παιδί του κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο για ώρες με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα.

Το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε υποβασταζόμενος από αστυνομικούς και με σκυμμένο το κεφάλι στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που του άσκησε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου προσήχθη στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Την έκκληση της μάνας του βρέφους να δει από κοντά τον πατέρα του παιδιού της αποδέχθηκαν χθες, οι αστυνομικές αρχές και έδωσαν ειδική άδεια με αποτέλεσμα το ζευγάρι να συναντηθεί στο νοσοκομείο της Άρτας όπου νοσηλεύονται και οι δύο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του ζευγαριού ήταν συγκινητική, με την 27χρονη κοπέλα να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της για το χαμό του παιδιού τους. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια ώστε το Σάββατο να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του μωρού τους

Το Σάββατο η κηδεία του βρέφους

Το αδικοχαμένο βρέφος θα ταφεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Περδικορράχη Άρτας. Παράλληλα, η Αστυνομία έχει εκπονήσει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια μεταξύ συγγενών, αν και τα πνεύματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει.

Από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι το βρέφος βασανίστηκε επί ώρες από αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, ταχυκαρδία και κυάνωση, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας. Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, που αναμένεται να εκδοθούν σε λίγες ημέρες, εκτιμάται ότι δεν θα συνεισφέρουν περισσότερο στην ιατροδικαστική έρευνα.

Το μοιραίο τηλεφώνημα

Ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους εξήγησε στους αστυνομικούς πως την ώρα που πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, του τηλεφώνησε ένας συνάδελφος του από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι έπρεπε να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Τότε, λες και σκοτείνιασε το μυαλό του και ξέχασε το μωρό που κοιμόταν ήσυχο στο ειδικό καθισματάκι του στο πίσω κάθισμα! Έτσι, αντί να σταματήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα όπου τον περίμενε ο συνάδελφός του και έφυγαν για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε στον εισαγγελέα για την εγκληματική του αμέλεια.

Μόνο όταν η σύζυγός του τού τηλεφώνησε αναστατωμένη, καθώς οι βρεφονηπιοκόμοι της είπαν ότι το κοριτσάκι δεν είχε πάει στον σταθμό, συνειδητοποίησε ότι το είχε ξεχάσει και έτρεξε αλλόφρων στο αυτοκίνητο, όπου το βρήκε χωρίς αισθήσεις και με αφρούς στο στόμα και το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Όμως, ήταν ήδη αργά…

«Πρόκειται για ένα φρικτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές, της μητέρας και του ίδιου του πατέρα, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είπε μόνο «καλύτερα να λείπει αυτός παρά το παιδί του»…», δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου, Δημήτρης Λαμπράκης.