Τροχαίο στην Καλλιθέα: «Μη μου τρυπάτε την καρδιά», λέει ο πατέρας της 12χρονης – Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό
10 months, 20 days ago
6

«Μη μου τρυπάτε την καρδιά, δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς», ψελλίζει με τρεμάμενη φωνή ο πατέρας της 12χρονης που το μεσημέρι της Δευτέρα παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Συντετριμμένος, αδυνατεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη «έφυγε» από τη ζωή το 12χρονο κοριτσάκι του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 12χρονη μαζί με ένα άλλο κοριτσάκι βρισκόταν πάνω στο διάζωμα στην κάθοδο της Θησέως και προσπαθούσε να περάσει απέναντι το δρόμο, όταν την παρέσυρε το αυτοκίνητο.

«Δεν ακούστηκε φρενάρισμα. Βγήκα έξω από τα κλάματα και τα ουρλιαχτά ενός κοριτσιού που ήταν μαζί με τη 12χρονη και το κοριτσάκι ήταν σοκαρισμένο. Κάποιοι φώναζαν ότι το παιδί πέθανε αλλά το κοριτσάκι ήταν ζωντανό. Προσπαθούσε να κουνηθεί αλλά δεν μπορούσε. Το ΕΚΑΒ ήρθε πολύ γρήγορα και προσπάθησαν να απομακρύνουν το κοριτσάκι που ούρλιαζε ενώ παράλληλα έδιναν και τις πρώτες βοήθειες στη 12χρονη. Από ό,τι καταλάβαμε η 12χρονη δεν πέρασε από τη διάβαση αλλά λίγα μέτρα πιο κάτω, ανέβηκε πάνω στο διάζωμα και προσπάθησε να περάσει απέναντι το δρόμο. Τότε προφανώς, ερχόταν το αμάξι, στην κάθοδο της Θησέως και την παρέσυρε».

kallithea-1
kallithea-2

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του οδηγού που σκότωσε τη 12χρονη

Στο μεταξύ, βαρύτατη είναι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του οδηγού, ο οποίος σκότωσε το κορίτσι.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του οδηγού είναι για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προέκυψε θάνατος αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Η δικογραφία μετά την άσκηση της δίωξης διαβιβάζεται σε ανακριτή ο οποίος και θα καλέσει τον κατηγορούμενο σε απολογία.

Συγκλονισμένη η γειτονιά της 12χρονης

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι είναι και οι κάτοικοι στη γειτονιά της 12χρονης από το τραγικό δυστύχημα.

Η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού από την πρώτη στιγμή κρίθηκε πολύ σοβαρή. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Οι γιατροί έπεσαν πάνω στην 12χρονη προσπαθώντας επί μια ώρα να την κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν. Η άτυχη 12χρονη υπέκυψε στα πολύ σοβαρά της τραύματα.

«Έχω σοκαριστεί , πραγματικά. Η οικογένεια είχε τρία παιδάκια, δεν μπορώ να το πιστέψω» λέει στο protothema.gr μια γειτόνισσα της οικογένειας ενώ ένας άλλος γείτονας αναφέρει: «Το κοριτσάκι μάλλον προσπάθησε να περάσει τη διάβαση και την παρέσυρε. Είναι ένα σημείο «παγίδα» και χρειάζεται προσοχή».

Σύμφωνα με στενό συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, το οποίο μίλησε στο protothema.gr οι γονείς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Ο πατέρας και η μάνα δεν ξέρουν πού βρίσκονται, έχουν καταρρεύσει. Έτρεξαν κατευθείαν στο νοσοκομείο και εκεί έμαθαν ότι το παιδί τους είναι νεκρό».

Ο 32χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και υποβλήθηκε σε σχετικές εξετάσεις
ώστε να διαπιστωθεί αν τη στιγμή του δυστυχήματος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. protothema.gr