Τσίπρας: Όσα σκονάκια και να στείλει ο Μητσοτάκης στα ΜΜΕ που τον λιβανίζουν, η πραγματικότητα δεν κρύβεται
3 years, 5 months ago
6

Με ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει το «λάθος» δύο φυλοκυβερνητικών ιστοσελίδων που στο ρεπορτάζ τους για τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία έχουν δημοσιεύσει αυτούσιο κυβερνητικό non paper, χωρίς να αφαιρέσουν απόσπασμα με οδηγίες για στήριξη του «Σωτήρη Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων Τσίπρα». Ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για «σκονάκι» του Μαξίμου προς τα ΜΜΕ στηρίζουν την κυβέρνηση και σημειώνει, πως την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας το μόνο που ενδιαφέρει τον πρωθυπουργό είναι η επικοινωνία.

Αναλυτικά, το σχόλιό του:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.

Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία.

Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.

Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς – για όλους μας – οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».