Τσίπρας στο Star: Αν συζητήσουμε για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, έχουμε ονόματα υπόψη μας (Video)
3 years, 7 months ago
6

Την πρόταση του για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι για να «βάλει πλάτη» θα πρέπει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει και τις άλλες απαιτήσεις του κόμματος, όπως η απόσυρση του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ενώ δεν θέλησε να πει ποια ονόματα έχει στο μυαλό του για τη θέση του υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής.

Κατά τα λοιπά, ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το καλοκαίρι άνοιξε τη χώρα στον τουρισμό χωρίς κοινά υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι δεν στήριξε το ΕΣΥ, όπως ισχυρίζεται, υπενθυμίζοντας ότι το προσωπικό έχει μειωθεί κατά σχεδόν 6.000 από την ώρα που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Χρειάζεται 6μηνο σχέδιο κοινής αποδοχής με στελέχωση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό. «Να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται να “παγώσουν” τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν γίνεται να παίρνουν τα σπίτια των ανθρώπων. Αν ο κ. Μητσοτάκης απορρίψει αυτή τη σκέψη, θα έχει απόλυτα και ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί σε σχέση με την πορεία της πανδημίας το επόμενο 6μηνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την άποψή του για τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί την επιστημονική του επάρκεια, ωστόσο, «πυροβόλησε» ξανά την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «εργαλειοποιεί» τους επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και ζήτησε τις θέσεις τους σχετικά με ζητήματα όπως ο τουρισμός ή τα σχολεία.

Ο Α. Τσίπρας σχολίασε και την ατυχή κίνηση του Παύλου Πολάκη, λέγοντας ότι «ως γιατρός είχε κάνει τεστ πριν από 48 ώρες και το πρωί έκανε χειρουργείο και επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει, πήγε σε ένα φιλικό σπίτι να γευματίσει. Ως ανάρτηση ήταν λάθος, ήταν αρνητική, αλλά ως εξήγηση ήταν επαρκής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ότι δικαίως ο κόσμος αισθάνεται κουρασμένος. «Δεν είναι μόνο φοβισμένος αλλά και οργισμένος. Βλέπει μεγάλες αντιφάσεις, κυρίως από την κυβέρνηση, ακόμα και από την πλευρά προσώπων που έχουν επιστημονικό κύρος», τόνισε, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εφησυχασμό και για δεύτερο lockdown που δεν χρειαζόταν.