Τσίπρας: «Βρήκαμε τη χώρα με άδεια ταμεία. Στόχος μας το 42% στις εκλογές»
3 years, 5 months ago
6

Με βαριές καταγγελίες και μεγάλους στόχους, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε, πως το πρόγραμμα των 11 σημείων του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό. Όπως είπε τα έκτακτα μέτρα αποτιμώνται στα 8,5 δισεκ. ευρώ και 3 δισεκ. ευρώ τα μόνιμα. Αναφορικά με το εν δεχόμενο ενός νέου lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 δεν εμφανίστηκε αρνητικός λέγοντας πως τον πρώτο λόγο έχει η επιστημονική κοινότητα.

-Υπάρχουν έρευνες και δημοσκοπήσεις που μελετούν την τάση της κοινωνίας κι αυτές που διαμορφώνουν την τάση στην κοινωνία. Τα νούμερα των ίδιων εταιρειών δημοσκόπησης εναλλάσσονται οπότε πρέπει να είμαστε κριτικοί απέναντι στις μετρήσεις.  Παραγγέλνουν δημοσκοπήσεις για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πιο δύσκολη στιγμή μετά από ήττα στις ευρωκλογές, καταγράψαμε 32%. Στόχος μας είναι το 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την αυτοκριτική του και είναι έτοιμος να προχωρήσει μπροστά. Μας αναγκάζουν οι εξελίξεις, οπότε δεν θα εκπλαγούμε εάν ο Μητσοτάκης πάει σε πρόωρες εκλογές. Η επιλογή αυτή όμως θα είναι αποτέλεσμα των δικών του δυσκολιών.

-Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια όπου Τούρκος πρόεδρος είχε να έρθει στη χώρα. Ο Ερντογάν δεν είναι  απομονωμένος και το βλέπουμε όλοι.

–Έχουμε μια και μόνη διαφορά με την Τουρκία, την υφαλοκρηπίδα. Πρέπει να πειστεί η Τουρκία να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου από την ΕΕ κι άλλους διεθνείς φορείς.

Ο Μητσοτάκης κινείται χωρίς πυξίδα και η κυβέρνηση κινείται με διγλωσσία και χωρίς να λέει αλήθεια στον λαό.  Ο Μητσοτάκης βαδίζει με προοπτική τη Χάγη, οπότε γιατί δεν πίεσε την Τουρκία για μέτρα ανοικοδόμησης εμπιστοσύνης όλο αυτό το διάστημα και όταν συνάντησε τον Erodgan στον ΟΗΕ δεν του είπε για το Αιγαίο;

–Πρέπει να υπάρχει η προοπτική με την Τουρκία μιας τελωνειακής ένωσης ή εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ. Μόνο έτσι θα έχει η Τουρκία κίνητρο για ειρήνη στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της Δημοκρατικής παράταξης στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχουν δυνάμεις που προσδιορίζονται ως δημοκρατικές κι έχουν κάθε δικαίωμα. Δεν έχω αριστερόμετρο. Σε σχέση με το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αποδείξει σε ποιο χώρο ανήκει γιατί σε κρίσιμες στιγμές στήριξε τη ΝΔ. Ακατανόητη η στάση του.

 

[marketnews.gr]