Βαρουφάκης: Θρήνος της Αριστεράς το αποτέλεσμα των εκλογών
11 months, 18 days ago
6

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής Αριστεράς, τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών που φέρνει το κόμμα του εκτός Βουλής.

Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 είναι το λιγότερο, είπε ο επικεφαλής του κόμματος, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών «θρήνο της Αριστεράς».

Πρόσθεσε ότι η Αριστερά δεν κατάφερε να μετατρέψει «τη δεκαετή αντίσταση στη μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο» αλλά και «να αποτρέψει τη μετατροπή της λαϊκή οργής σε ακροδεξιό ρεύμα».

Ευχαρίστησε τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα και τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την ανασύνταξη της πλουραλιστικής, ενωτικής, ανιδιοτελούς Αριστεράς». Ποτέ μια τέτοια Αριστερά δεν θα λείψει τόσο πολύ από τη Βουλή.

Η ανασυγκροτημένη και ανασυνταχθείσα Αριστερά, συνέχισε, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη για να βοηθήσει τον κόσμο που θα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Κάλεσε τέλος του προοδευτικούς πολίτες που δεν ψήφισαν το ΜέΡΑ25 σε συμπόρευση.

Η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη Βουλή είναι το λιγότερο. Το μείζον είναι ο αποψινός θρήνος της Αριστεράς που αποτύχαμε να μετατρέψουμε την δεκαετή αντίσταση στην μνημονιακή καταστροφή σε προοδευτικό μέτωπο και να αποτρέψουμε την μετατροπή της οργής σε Ακροδεξιό ρεύμα.

Αναλυτικά η δήλωση

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της Συμμαχίας μας και ιδίως τους ανένταχτους που μας στήριξαν. Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Από αύριο κιόλας, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, το «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» θα εργαστούμε ακούραστα για την Ανασύνταξη της Πλουραλιστικής, Οικολογικής, Ενωτικής & Ανιδιοτελούς Αριστεράς.