Βαρβιτσιώτης: «Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου κάποιοι εξέλαβαν την τοποθέτησή μου ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη»
8 months, 20 days ago
6

Με ανάρτησή του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ζήτησε συγγνώμη για προηγούμενη δήλωσή του σχετικα με το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα χθες βράδυ, στον καταπέλτη του «Blue Horizon», κατά τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά και είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 36χρονου άνδρα.

«Ζητώ συγγνώμη αν άθελά μου με λανθασμένη διατύπωση, ενδεχομένως κάποιοι εξέλαβαν την καταδίκη μου προς το περιστατικό και την ανάγκη διαλεύκανσής του, ως εξίσωση του θύματος με τον θύτη» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε: «Ο Αντώνης και η οικογένειά του είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της τραγωδίας».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει την «απάνθρωπη δήλωση Βαρβιτσιώτη». «Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ που δήλωσε αποτροπιασμό για όσα είπε.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά την αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας. 

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη για την απάνθρωπη δήλωση του, που προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή, αλλά έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ντροπή του! Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να τον αποπέμψει από τη θέση του. Όσο αργεί τόσο επιβεβαιώνει ότι τον καλύπτει».