Βελόπουλος για Oruc Reis: Θα βύθιζα τα τουρκικά πλοία αν ήμουν πρωθυπουργός
3 years, 4 months ago
6

Θα είχα κάνει ήδη νηοψία στο Oruc Reis και θα είχα βυθίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία εάν ήμουν πρωθυπουργός», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. «Όταν εισβάλλει ο άλλος στη χώρα σου πρέπει να αμυνθείς. Μιλάμε για έναν φασίστα, ναζιστή, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν λέω βυθίζω τα πλοία, δεν το λέω τυχαία. Λέω ότι το λες και το κάνεις κάποια στιγμή. Έχετε ακούσει Έλληνα πολιτικό να το λέει; Ακούω υπουργούς να λένε “ε και τι να κάνουμε;”, εάν δεν μπορείτε αποχωρήστε. Παραδώσαμε Βαρώσια, παραδίδουμε Καστελόριζο, θα πάμε μετά στη Χίο, στη Λέσβο, στη Θράκη και θα φτάσουμε Θεσσαλία. Ο κατευνασμός δεν μας βοήθησε. Θέλει να αποδείξει ότι έχουμε ισχύ. Γιατί πληρώνουμε τόσα δισεκατομμύρια. Γιατί παίρνουμε Rafale και φρεγάτες; Για να αμυνθούμε», ανέφερε.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για την μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και ότι ο νέος σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, «είναι χρόνια υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο».