Βίντεο: Ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια
3 years, 5 months ago
6

Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν την Πέμπτη, ανήμερα της τουρκικής Εθνικής Εορτής, μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ (Αλικαρνασός) του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΠ), προκειμένου ν’ απλώσουν τεράστια τουρκική σημαία στη νησίδα Μπουγιούκ Κιρεμιτ που βρίσκεται απέναντι από τις βραχονησίδες Ίμια.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος Οσμάν Γκιοκμέν, ο οποίος συντόνισε όλες τις λεπτομέρειες του εγχειρήματος, που πραγματοποιήθηκε μ’ αφορμή την 97η επέτειο ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και ως «απάντηση» στη μεγάλη ζωγραφισμένη ελληνική σημαία, που υπάρχει στη νησίδα Καλόλιμνος.

«Στην 97η επέτειο της Γιορτής της Δημοκρατίας μας, δίπλα στον αγώνα μας για την «Γαλάζια Πατρίδα» προσθέσαμε και την αδερφοσύνη μας με το Αζερμπαϊτζάν. Υπό την ηγεσία του κυρίου Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως οργάνωση Μπόντρουμ του κόμματος ΑΚΡ με τιμή και περηφάνια δηλώνουμε αλύγιστοι φρουροί της πατρίδας» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Γιοκμέν.

Ολόκληρη η επιχείρηση καταγράφηκε σ’ ένα χολυγουντιανού τύπου βίντεο, που δείχνει όλες τις ετοιμασίες έως το άνοιγμα της τεράστιας τουρκικής σημαίας στο Μπουγιούκ Κιρεμίτ, ανοιχτά της περιοχής Γιαλικαβάκ, ακριβώς 600 μ. από τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί με τις σημαίες της Τουρκίας, τα μέλη του AKP κρατούσαν στα χέρια τους και σημαίες του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η τεράστια τουρκική σημαία διακρινόταν ακόμη και από τα ελληνικά νησιά.

3

protothema.gr