Βόλος: Άφησαν 6χρονο μόνο στο σπίτι – Κρεμόταν από τα κάγκελα του μπαλκονιού
3 years, 7 months ago
6

Δραματικές ώρες χθες νωρίς το πρωί με πρωταγωνιστή 6χρονο αγοράκι, το οποίο είχε περάσει το ένα του πόδι έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού στον πρώτο όροφο διπλοκατοικίας και ετοιμαζόταν να πέσει.

Το παιδί έκλαιγε και φώναζε απεγνωσμένα, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα taxydromos.gr ήταν μόνο του στο σπίτι και η πόρτα κλειδωμένη.

Το γοερό κλάμα του παιδιού αντιλήφθηκε πλήρωμα απορριμματοφόρου, που έκανε αποκομιδή σκουπιδιών και ενημέρωσε τον επόπτη καθαριότητας, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

Το χρονικό

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 5 χθες το πρωί. Πλήρωμα απορριμματοφόρο του Δήμου Βόλου εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο αποκομιδής απορριμμάτων. Βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Ογλ, όταν άκουσε κλάματα και φωνές παιδιού. Οι υπάλληλοι κοίταξαν προς τα γύρω σπίτια και είδαν τον 6χρονο.

Έκλαιγε και φώναζε, ενώ είχε περάσει το ένα του πόδι έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού διαμερίσματος στον πρώτο όροφο διπλοκατοικίας. Άμεσα το πλήρωμα ενημέρωσε τον επόπτη καθαριότητας, ο οποίος έσπευσε επί τόπου για να δει τι έχει συμβεί. Βρήκε το παιδί σχεδόν να κρέμεται από το μπαλκόνι και έντρομος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο. Μιλούσαν στο αγοράκι προσπαθώντας να το καθησυχάσουν, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυροσβέστες σήκωσαν σκάλα και κατέβασαν το παιδί με ασφάλεια στο έδαφος. Στη συνέχεια ο 6χρονος βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του, που στο μεσοδιάστημα είχε ενημερωθεί για το συμβάν.

«Πήγα να του πάρω τυρόπιτα» ισχυρίστηκε ο πατέρας

Ο 6χρονος από τις 13 Αυγούστου διαμένει βάσει δικαστικής απόφασης με τον 40χρονο πατέρα του πακιστανικής καταγωγής. Συνολικά θα διέμενε μαζί του για 20 ημέρες στο πλαίσιο του χρόνου που του παραχώρησε το δικαστήριο για να μπορεί να βλέπει το παιδί του.

Ωστόσο όπως φαίνεται, ο πατέρας άφησε το παιδί στο σπίτι κι εκείνος έφυγε. Άγνωστο πόσες ώρες ο μικρούλης ήταν μόνος του, φαίνεται να ξύπνησε και να τρόμαξε. Μην έχοντας άλλη διέξοδο, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, βγήκε στο μπαλκόνι κλαίγοντας κι άρχισε να φωνάζει.

Από την Ασφάλεια αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου.

Ο ίδιος κατά την κατάθεσή του έπεσε σε αντιφάσεις. Την πρώτη φορά ισχυρίστηκε ότι ξύπνησε τον γιο του και του είπε να παραμείνει σπίτι γιατί θα έλειπε για 15 λεπτά για μία δουλειά, ενώ λίγο αργότερα υποστήριξε ότι ο ίδιος ο γιος του ήταν που του ζήτησε τυρόπιτα κι εκείνος βγήκε έξω να την αγοράσει από φούρνο.

Η Εισαγγελία Βόλου δεν πείστηκε και άσκησε σε βάρος του δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Για την υπόθεση ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Ο 40χρονος πατέρας θα βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου στις 14 Οκτωβρίου.

Σάπια τα κάγκελα

Ο 6χρονος κινδύνευσε όπως έκρινε η Εισαγγελία Βόλου. Ήταν μόνος του στο σπίτι, χωρίς επιμέλεια, είχε βγει στο μπαλκόνι ζητώντας βοήθεια και όταν κρεμάστηκε από τα κάγκελα φέρεται να διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο.

Τα ξύλινα κάγκελα του σπιτιού όπως διαπιστώθηκε είναι σάπια.

Στο πόδι όλη η γειτονιά

Στο πόδι σηκώθηκε όλη η γειτονιά από τα κλάματα και τις φωνές του μικρού παιδιού, που φοβήθηκε και καλούσε σε βοήθεια, με το ένα του πόδι περασμένο έξω από τα κάγκελα του μπαλκονιού.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο, που έρχεται να προστεθεί στην τρίχρονη διαμάχη ζευγαριού, που βρίσκεται σε διάσταση, με τον πατέρα να διεκδικεί να του αναγνωριστεί η πατρότητα.

Σε δικαστική διαμάχη οι γονείς

Ο 40χρονος από το Πακιστάν είχε παντρευτεί πριν από έξι χρόνια στην πατρίδα του τη Βολιώτισσα μητέρα του εξάχρονου, η οποία ενώ ήταν 8 μηνών έγκυος τον εγκατέλειψε. Φέρεται να πληροφορήθηκε ότι ο σύζυγός της ήταν δίγαμος.

Η μητέρα επέστρεψε στον Βόλο, γέννησε και αποφάσισε να φτιάξει τη ζωή της. Ο σύντροφός της ήταν εκείνος που αναγνώρισε το παιδί και του έδωσε το όνομά του.

Πριν από δύο με τρία χρόνια περίπου φαίνεται να επέστρεψε ο βιολογικός πατέρας, ο οποίος έκτοτε διεκδικεί να του αναγνωριστεί η πατρότητα και το παιδί του να πάρει το δικό του όνομα.

Το ζευγάρι βρίσκεται σε διαρκή δικαστική διαμάχη. Αρχικά με απόφαση Ειρηνοδικείου ο πατέρας είχε κερδίσει το παιδί στη δική του μερίδα και στο Ληξιαρχείο άλλαξε το όνομά του. Η μητέρα άσκησε τριτανακοπή και δικαιώθηκε με το παιδί να παίρνει και πάλι το επίθετο του συντρόφου της. Ο πατέρας συνεχίζει να διεκδικεί την αναγνώριση της πατρότητάς του. Πρόσφατα με απόφαση Πρωτοδικείου τού δόθηκε χρόνος με το παιδί του. Μεταξύ άλλων προβλεπόταν και αυτό το 20ήμερο μέσα στον Αύγουστο.

Η μητέρα, που φοβόταν και θεωρούσε ότι ο χρόνος που έχει δοθεί στον πρώην σύζυγό της με το παιδί είναι πολύς, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για μείωση του χρόνου και ζήτησε προσωρινή διαταγή την οποία όμως απέρριψε το δικαστήριο.

Χθες, η μητέρα προσέφυγε στην Εισαγγελία απ’ όπου πήρε τον φάκελο για να ζητήσει εκ νέου προσωρινή διαταγή, μετά το περιστατικό κατά το οποίο ο 6χρονος εκτέθηκε σε κίνδυνο.

Βρέθηκαν στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή

«Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ τι θα είχε γίνει, αν εκείνη τη στιγμή που το παιδί βρισκόταν κρεμασμένο το μισό έξω από το μπαλκόνι δεν είχε περάσει το απορριμματοφόρο και δεν είχε αντιληφθεί το κλάμα του», αναφέρει σοκαρισμένος ακόμη από το συμβάν ο επόπτης καθαριότητας της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Βαγγέλης Αβδελάς.

Ο κ. Αβδελάς ειδοποιήθηκε στις 5:10 το πρωί από το πλήρωμα του απορριμματοφόρου που άκουσε το κλάμα του παιδιού και το είδε να κρέμεται από τα σάπια ξύλινα κάγκελα.

«Όταν έφθασα στο σημείο το παιδί έκλαιγε και φώναζε. Είχε περάσει το ένα του ποδαράκι έξω από τα κάγκελα, έτοιμο να πέσει. Κάθισα κάτω από το μπαλκόνι. Του μίλησα. Του είπα μην κάνεις τίποτα. Ηρέμησε. Έχω ειδοποιήσει τον μπαμπά σου, είπα ψέματα και περίμενα από κάτω αν έκανε κάτι, να το σώσω», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα δραματικά λεπτά που έζησε κάτω από το μπαλκόνι του 6χρονου ο κ. Αβδελάς.

Ο επόπτης καθαριότητας ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό στον πολιτικό του προϊστάμενο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Πράττο, ενώ περίμενε σε ετοιμότητα κάτω από το μπαλκόνι.

«Οι αστυνομικοί ήρθαν πολύ γρήγορα. Μιλούσαν στο παιδί και κατάφεραν να το ηρεμήσουν. Εκείνο πέρασε το πόδι του από τη μέσα πλευρά του μπαλκονιού και με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής το κατέβασαν. Με έπιασε ταραχή. Να βλέπεις ένα παιδάκι να κλαίει και να ετοιμάζεται να πέσει.Έκλαιγε συνέχεια», αναφέρει ο κ. Αβδελάς, χάρη στα αντανακλαστικά του οποίου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.