Βορίδης: Ο Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα
3 years, 9 months ago
6

Για συντριπτική ήττα της Τουρκίας σε όλες τις απόπειρες αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας μίλησε ο κ. Μάκης Βορίδης στην Βουλή προσθέτοντας πως πλέον ο κ. Ταγίπ Ερντογάν «εκλιπαρεί για διάλογο».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση πηγαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως «πρόβατο σε σφαγή» υποστηρίζοντας ότι έχει επικρατήσει η τουρκική ατζέντα, είπε «Το αίτημα του κ. Ερντογάν πιστεύετε ότι ήταν ο διάλογος; Ο κ. Ερντογάν κατέληξε να εκλιπαρεί για διάλογο γιατί απέτυχε σε όλα τα άλλα». Σε άλλο σημείο δε, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης:

«Αντί να βλέπετε την δράση της Ελλάδας έρχεστε για μικροπολιτικούς λόγους να συνομολογήσετε με όσα λέει ο κ. Ερντογάν. Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα μας κάνει το ένα και θα μας κάνει το άλλο; Και τελικά που κατέληξε; Στον διάλογο με τους δικούς μας όρους. Εσείς το εμφανίζετε ως επιτυχία της Τουρκίας. Αυτό ούτε ο κ. Ερνταγάν δεν τολμάει να το πει στο εσωτερικό του ακροατήριο».

Ο ίδιος υπενθύμισε πως ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε το τελευταίο διάστημα «να χρησιμοποιήσει μεταναστευτικό για να πιέσει Ελλάδα και ΕΕ και απέτυχε οικτρά χάρη στην αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Έκανε ψευδοσύμφωνο με την Λιβύη που δεν έχει παράγει το παραμικρό αποτέλεσμα και καταδικάστηκε από όλους οργανισμούς και δημιούργησε μέτωπα εναντίον της Τουρκίας. Προσπάθησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και απέτυχε χάρη στην ενεργή παρουσία του Στόλου μας που την απέτρεψε. Ταυτόχρονα αποξενώθηκε και έρχεστε εσείς κ. Βελόπουλε να εμφανίσετε ως επιτυχία του κ. Ερντογάν τον διάλογο».

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της χώρας για διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποκλειστικά για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε «Εσείς γιατί υιοθετείτε τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς; Εκτιμάτε ότι είναι πιο αξιόπιστη η άλλη πλευρά; Έχετε ηττοπαθή στάση αν και εμφανίζεστε ως πατριώτες με υψηλό φρόνιμα και μπράβο σας. Όμως γιατί έχετε ερμηνεία ήττας;».