Webex: Η τοποθέτηση της Cisco μετά το πρόβλημα στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης – Τι θα ισχύσει για τις απουσίες
3 years, 7 months ago
6

Με το «καλημέρα» άρχισαν τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση. To πρωί, κατά τη δεύτερη σχολική χώρα «έπεσε» η πλατφόρμα Webex, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας Webex προχώρησε από νωρίς το απόγευμα η Cisco.

Όπως λέει στο protothema.gr ο Νίκος Λαμπρογεώργος, στέλεχος της εταιρίας στην Ελλάδα «η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία»). Τονίζει επίσης ότι:«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος».

Το πρόβλημα σημειώθηκε γύρω στις 09.40 καθώς «μπήκαν» στο σύστημα και χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία ενώ επαναλήφθηκε αργότερα. Επικράτησε ένταση σε γονείς μαθητές και καθηγητές καθώς σήμερα ήταν η «πρεμιέρα» της τηλεκπαίδευσης για μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο τη χώρα αλλά όλη την ευρώπη.

Από το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, διευκρινίζονταν νωρίτερα τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν λέγοντας ότι «ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του το πρωί, πρώτη ημέρα της τηλεκπαίδευσης για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αρκετοί μαθητές αντιμετώπισαν προβλήματα και δεν κατάφεραν να συνδεθούν για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση που κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικίνδυνη προχειρότητα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά παραίτηση της υπουργού Παιδείας. Αστείο χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί η υπουργός Παιδείας επειδή κατέρρευσε η πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Τι ισχύει για τις απουσίες

Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης.

Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά.

protothema.gr