«Ξεμένουν» από φάρμακα πρώτης ανάγκης τα φαρμακεία της χώρας – «Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί» Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζητούν από το υπ.Υγείας & τον ΕΟΦ να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων
1 month, 13 days ago
6

Οι φαρμακοποιοί της χώρας μας εκπέμπουν «σήμα κινδύνου», καθώς φάρμακα πρώτης ανάγκης τείνουν να εξαφανιστούν.

Ειδικότερα, πρόκειται για αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α, όπως διευκρινίζει ο ΦΣΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης «έχουν σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά».

«Οι φαρμακοποιοί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά. Δυστυχώς παρόλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια».

 pronews.gr

Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζητούν από τον υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα πρώτης ανάγκης.