Ξεπέρασε κάθε όριο ο Ερντογάν: «Άπληστοι και ανίκανοι οι ηγέτες Ελλάδας και της Γαλλίας»
3 years, 7 months ago
6

Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, καθώς χαρακτήρισε σήμερα «άπληστους και ανίκανους» τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας.

Νέα λεκτική επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία αφού χαρακτήρισε σήμερα «άπληστους και ανίκανους» τους ηγέτες των δύο κρατών.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού τουρκικής εθνικής εορτής που υπενθυμίζει την ήττα των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων το 1922 στο μικρασιατικό μέτωπο, από τον τουρκικό στρατό υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

«Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής. «Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», πρόσθεσε στη συνέχεια.
«Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες.Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και (στη Μέση Ανατολή) είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;», δήλωσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο Ερντογάν είχε εκφωνήσει τον καθιερωμένο του λόγο για την τουρκική εθνική εορτή, κάνοντας λόγο για «εισβολές» που πριν έναν αιώνα προσπάθησαν να εισβάλουν στην Τουρκία και σήμερα «επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο».

Παρότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε ρητά τους Έλληνες, υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα αποτρέψει τις κινήσεις στη «Γαλάζια Πατρίδα».

«Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι εισβολείς με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν έναν αιώνα. Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα για ανεξαρτησία, παρά τη φτώχεια και τη στέρηση, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις στη “Γαλάζια Πατρίδα”» τόνισε ο Ερντογάν.