Ξεσηκωμός στον Έβρο υπέρ του κτηνοτρόφου που πάλεψε με τους Τούρκους που πέρασαν τα σύνορα
3 years, 8 months ago
6

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Αλεξανδρούπολης περνάει σήμερα Παρασκευή ο Έλληνας κτηνοτρόφος που προσπάθησε να σταματήσει και να παραδώσει στην Αστυνομία οχτώ Τούρκους που εισήλθαν την περασμένη Δευτέρα παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου

Ο κτηνοτρόφος συνεπλάκη με την ομάδα των Τούρκων, ενώ η καραμπίνα που κρατούσε εκπυρσοκρότησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες τόσο τους οχτώ Τούρκους όσο και στον κτηνοτρόφο.

Η σύλληψη του κτηνοτρόφου προκάλεσε τον ξεσηκωμό των συναδέλφων του στον Έβρο, οι οποίοι ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών έξω από τα δικαστήρια. Μάλιστα, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε κάλεσμα για συγκέντρωση:

«Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται.

Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά , για να διατρανώσουμε τη συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδελφό μας».

Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι «οι ήρωες του Μαρτίου», όταν υπήρξαν οι μαζικές ροές στον Έβρο, «κατηγορούνται για ρατσιστική επίθεση».

Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες αναφέρουν ότι βρίσκονται στα σύνορα, συνεργάζονται με τους συνοριοφύλακες και αποτρέπουν την παράνομη είσοδο στη χώρα χιλιάδων ανθρώπων.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι όλο αυτό το διάστημα: Έχουμε χτίσει μία αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους συνοριοφύλακες της περιοχής μας, μία σχέση που δεν θα αφήσουμε κανέναν και για κανένα λόγο να την διαταράξει

.Τα σύνορα της χώρας μας φυλάσσονται από τους ανθρώπους της είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στης τάξης μας παιδιά σαν το νεαρό κτηνοτρόφο. Αυτά που λέγαμε τότε λέμε και σήμερα:

Δεν είμαστε ακροαριστεροί! Δεν είμαστε ακροδεξιοί! Δεν είμαστε φασίστες!

Δεν είμαστε κατσαπλιάδες! Δεν είμαστε παραστρατιωτική οργάνωση! Δεν είμαστε ξενοφοβικοί! Δεν είμαστε ρατσιστές! Δεν είμαστε εθνικιστές. Είμαστε Άνθρωποι που είχαν την τύχη να γεννηθούν στα σύνορα της χώρας τους. Μα πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες».