Υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης Ερασμία Μάνου-Βασίλης Δημάκης – «Επιθυμούμε να κάνουμε παιδί»
10 months ago
6

Η κόρη της Σοφίας Βόσσου, Ερασμία Μάνου, και ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το απόγευμα της Πέμπτης (4/5) λίγο μετά τις 5:00, η Ερασμία Μάνου, έχοντας στο πλευρό της την μητέρα της, πέρασε το κατώφλι των φυλακών και έκανε το επόμενο βήμα στη σχέση της με τον αγαπημένο της.

Εκεί βρέθηκαν και οι τηλεοπτικές κάμερες που εξασφάλισαν τις πρώτες δηλώσεις της. «Νιώθω περίεργα… Για ποιο λόγο παντρεύεται κάποιος; Για τους λόγους που παντρεύεται κάποιος, παντρεύομαι κι εγώ. Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι θέλω να τον βλέπω περισσότερο» ανέφερε η Ερασμία Μάνου πριν την υπογραφή του συμφώνου.

Από τη δική της πλευρά η Σοφία Βόσσου, δήλωσε: «Εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλους να έχουν τόσο καλά παιδιά όσο είναι ο γαμπρός και η κόρη μου».

Αμέσως μετά τον πολιτικό της γάμο η Ερασμία Μάνου, ανέφερε τρισευτυχισμένη: «Είμαι πολύ συγκινημένη. Όλα καλά. Συγικνημένοι είμαστε και οι δυο. Ως διαδικασία δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Υπογράψαμε. Θα το γιορτάσουμε μάλλον με τις φίλες μου, κάτι θα κάνουμε. Με τον Βασίλη δε μπορούμε να το γιορτάσουμε, μακάρι να μπορούσαμε. Αν θέλετε να τον βγάλουμε, να τον πάμε μια βόλτα. Εμείς καθίσαμε λίγο παραπάνω μαζί. Παιδί, πρώτα ο Θεός επιθυμούμε να κάνουμε. Ελπίζουμε σε λίγους μήνες να είναι έξω».

Ποιος είναι ο Βασίλης Δημάκης

Ο Βασίλης Δημάκης έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία. Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών και αποφοίτησε με 19,9 ως αριστούχος. Έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.
Γεννημένος το 1978, ο Βασίλης Δημάκης άρχισε από πολύ νωρίς να έχει προβλήματα με την Αστυνομία αφού το 1998, σε ηλικία μόλις 20 ετών είχε φυλακιστεί για ένα έγκλημα τιμής που είχε κάνει με την αδερφή του.

Αργότερα, καταδικάστηκε σε 44χρόνια φυλάκισης για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία και αφού πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ξεκίνησε απεργία πείνας προκειμένου να του γίνει χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι. Η απεργία πείνας του Βασίλη Δημάκη διήρκησε 31 μέρες ώσπου τελικά το αίτημά του έγινε δεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στις 17.3.22 ο Βασίλης Δημάκης δεν παρουσιάστηκε στο Πανεπιστήμιο παραβιάζοντας την εκπαιδευτική του άδεια ενώ λίγο μετά το βραχιολάκι του σταμάτησε να δίνει σήμα στις Αρχές. Τελικά εντοπίστηκε μερικές ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα στον Πειραιά έπειτα από έρευνα που έκανε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στις φυλακές, έχει ζητήσει να του παρέχονται μουσικά όργανα κάτι που έχει γίνει αποδεκτό ενώ τον Σεπτέμβριο έκανε αίτηση για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η τελετή του αρραβώνα του με την Ερασμία Μάνου όπως και έγινε.

in.gr