Υπουργείο Παιδείας: ΜΑΤ και χημικά στη μαθητική συγκέντρωση (Photos/Videos)
3 years, 4 months ago
6

Με ΜΑΤ και χημικά «υποδέχθηκε» η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας του μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο.

Για άλλη μια φορά, για ασήμαντη αφορμή, τα ΜΑΤ εκτόξευσαν χημικά και δακρυγόνα κατά ανήλικων μαθητών που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από την είσοδο του υπουργείου.

Παρόλα αυτά οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο, αλλά ανασυντάσσονται προκειμένου να απαιτήσουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Οι διαδηλωτές απαιτούν τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και την πρόσληψη εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία.

Άλλο αίτημα των μαθητών είναι η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε να μπορέσουν να εφαρμοστούν με ακρίβεια οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, ζητούν να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση που προβλέπει την απαγόρευση της συμμετοχής στην εξ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία όσων συμμετέχουν στις καταλήψεις και να λαμβάνουν απουσίες.

Εκτιμάται πάντως ότι ο αριθμός των καταλήψεων στα σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά από την αρχή της εβδομάδας, όταν άρχισε η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημα αριθμητικά στοιχεία.

Στην κινητοποίηση των μαθητών συμμετέχουν και καθηγητές, καθώς η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει σχετική στάση εργασίας.