Ζόραν Ζάεφ: Σφοδρές αντιδράσεις για την πολυτελή βίλα στη Χαλκιδική – Δείτε φωτογραφίες
3 years, 6 months ago
6

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκληθεί στα Σκόπια έπειτα από δημοσίευμα του βουλγαρικού ιστότοπου big5, σύμφωνα με το οποίο εταιρία που ανήκει στον αδερφό του Ζόραν Ζάεφ, αγόρασε πολυτελή βίλα στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Παλιούρι.

Το δημοσίευμα, αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, πέρασε το καλοκαίρι του στη βίλα, ενώ άφησε υπονοούμενα ότι το ακίνητο αγοράστηκε στο όνομα του αδερφού του, Βίσε, ώστε να μη δημιουργηθεί σκάνδαλο. Με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας διαψεύδει ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει σπίτι στην Ελλάδα, κάνει λόγο για fake news και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ σχεδόν κάθε καλοκαίρι κάνει οικογενειακές διακοπές σε σπίτι στα Νέα Μουδανιά, το οποίο ανήκει σε ξάδελφό του.

Το big5 συνοδεύει την ανάρτησή του με μία σειρά από φωτογραφίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι τραβηγμένες από τη θάλασσα, καθώς η πρόσβαση από τη στεριά ήταν -σύμφωνα με τους συντάκτες- δύσκολη. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι στη «μύτη» του πρώτου «ποδιού» της Χαλκιδικής. Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και πυκνό δάσος.

Η βίλα που φέρεται να ανήκει στην «οικογένεια» Ζάεφ βρίσκεται σε ένα κλειστό και περιφραγμένο συγκρότημα τεσσάρων ακινήτων που φέρει το όνομα «Villa Agnanti», αλλά είναι η μοναδική που διαθέτει πισίνα. Η ακτή απέχει μόλις 100 μέτρα από το σπίτι, ενώ το συγκρότημα βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μακριά από το γνωστό και πολυτελέστατο θέρετρο Miraggio Thermal Spa Resort. Να σημειωθεί ότι η επίμαχη βίλα που φέρεται να αγοράστηκε από την εταιρία του… Βισέτο (όπως χαϊδευτικά αποκαλεί τον αδελφό του ο Ζόραν) απέχει μόλις 350 χιλιόμετρα από το κέντρο των Σκοπίων, η οποία με αυτοκίνητο καλύπτεται σε τέσσερις ώρες.

vila_1

 

Κατά το παρελθόν τα ΜΜΕ των Σκοπίων ανέφεραν επανειλημμένα ότι οι πολλές εταιρίες της οικογένειας Ζάεφ αποκομίζουν εκατομμύρια μέσω κρατικών συμβάσεων. Μία εξ αυτών έχει συνδεθεί με υπόθεση εισαγωγής τοξικών αγγουριών που συγκλόνισε τη χώρα. Οπως και να έχει, οι εταιρίες της οικογένειας Zaev, που ανήκουν στον πατέρα, στον θείο, στον αδελφό, στους ξαδέλφους και άλλους επιχειρηματικούς εταίρους του Ζόραν, έχουν κάθε χρόνο καθαρά κέρδη εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο χρόνια τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας είχαν αποκαλύψει ότι τα ξαδέλφια του Ζόραν Ζάεφ είχαν αγοράσει έναντι 110.000 ευρώ τριώροφο σπίτι στα Μουδανιά Χαλκιδικής. Διαθέτει αυλή 300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ στην πίσω πλευρά του έχει και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Οι μεσίτες θεώρησαν εξαιρετικά χαμηλή την τιμή του ακινήτου. Πάντως, αν και το ακίνητο ανήκει θεωρητικά στα ξαδέλφια του πρωθυπουργού, το «χαίρεται» σχεδόν αποκλειστικά η οικογένεια του Ζόραν Ζάεφ.

vila_2

Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία «απορρίπτει κατηγορηματικά» την είδηση ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει σπίτι στην Ελλάδα. Φυσικά, η δήλωση κάνει αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό, «βγάζοντας από το κάδρο» τα ξαδέλφια του (στα οποία φέρεται να ανήκει το τριώροφο στα Μουδανιά) και τον αδελφό του Βίσε (ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τη βίλα στο Παλιούρι). Μάλιστα, η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που είναι ο κύριος εχθρός της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου» και απειλεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: eleftherostypos.gr