Ζουράρις: Άνευ σημασίας αν θα παραμείνει ο Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
3 years, 4 months ago
6

Αλλαγές στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ διαβλέπει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζουράρις. Κληθείς να απαντήσει τα σενάρια αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξή του στο ρ/σ North, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε πως «εγώ αυτά τα παρακολουθώ ως συνεργαζόμενος. Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιπλέον, αυτά είναι άνευ σημασίας. Δεν το έχετε αντιληφθεί ότι καμία σημασία δεν έχει; Θα αλλάξει (σ.σ. η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ). Ε, και; Αυτά αλλάζουν. Κάποτε και ο Παπανδρέου αρρώστησε και τον άλλαξαν, πήγε ο Σημίτης μετά. Αυτά είναι δευτερεύοντα στην πολιτική.»

Ερωτηθείς, επιπλέον για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, αν εξακολουθήσει να διατηρεί χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε πως «οι δημοσκοπήσεις έχουν νόημα κανένα μήνα πριν τις εκλογές» και πρόσθεσε πως «οποιοσδήποτε προκηρύξει εκλογές τώρα θα τον πετάξουν στον Θερμαϊκό.»

Αναφορικά με το αν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής επισήμανε ότι δεν θα πάει ως μέλος αλλά ως παρατηρητής, ο οποίος όμως θα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του. «Τα τελευταία 3.000 χρόνια έχω άποψη, με ξέρετε να μην έχω;»

«Πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί»

Ο κ. Ζουράρις δεν παρέλειψε ακόμη να ταυτίσει τις έννοιες «μορφωμένος» και «αριστερός», ισχυριζόμενος σε γενικές γραμμές πως οι ψηφοφόροι της ΝΔ «δεν είναι οι μορφωμένοι», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί». Στην ερώτηση, μάλιστα, πως ένας μορφωμένος επιτρέπεται να μη θεωρεί «τίποτα σπουδαίο», την πιθανή απώλεια νησιών από την Τουρκία, ο βουλευτής έκανε λόγο για αφελή και κακοπροαίρετη ερμηνεία των δηλώσεών του, στον χρόνο που έγιναν, όταν ο ίδιος μιλούσε για την απώλεια «λόγω της γλώσσας».

Τέλος, σε μια αποτίμηση του έργου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα της, με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι και οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνται de facto με τη μη εφαρμογή τους.

protothema.gr