Ζουράρις: Εξωφρενικό ότι η ψήφος μου είναι ίση με την ψήφο του άγουρου αλλά αυτό είναι Δημοκρατία
10 months, 24 days ago
6

Σε ανάλυση για την… ισότητα της ψήφου προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, χαρακτηρίζοντας «εξωφρενικό» το ότι η ψήφος η δική του είναι ίση με την ψήφο ενός άγουρου 17αρη.

Η τοποθέτηση Ζουράρι στον ΑΝΤ1 έγινε μέσω συζήτησης που είχε στο παρελθόν με την κόρη του για το τι είναι Δημοκρατία όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

«Αφού της είπα είναι το ένα, το άλλο, το τρίτο, της λέω “είσαι 17 ετών και εγώ είμαι αυτός που είμαι. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει η ψήφος η δίκη σου, είναι ίση με τη δική μου; Ε, αυτό είναι Δημοκρατία. Αυτό το εξωφρενικό. Μόνο έτσι γίνεται Δημοκρατία. Αν δεν γίνεται έτσι, παύει να είναι Δημοκρατία» είπε αρχικά ο Κώστας Ζουράρις.

Στην ερώτηση αν επιμένει στον χαρακτηρισμό «εξωφρενικό» ο Κώστας Ζουράρις επέμεινε λέγοντας «βεβαίως είναι εξωφρενικό γιατί πρέπει να διοικείς μια χώρα, με τη μόρφωση τη δική μου και την πείρα τη δίκη μου δεν μπορεί να εξισούται με το άγουρο. Είναι εξωφρενικό και το μόνο νόμιμο γιατί αν δεν ήταν ίση η ψήφος της άγουρης κόρης μου με τη δική μου δεν θα ήταν Δημοκρατία. Γι’ αυτο στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η κλήρωση άρα δεν διοικούσαν οι άριστοι, οι αριστοκράτες, οι δημογέροντες αλλά όλοι εκ περιτροπής».