Ανδρουλάκης: Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ακόμα κι αν έχει 148-149 έδρες
1 year, 1 month ago
6

«Μία είναι η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου: να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ την «επόμενη μέρα».

Μιλώντας πριν από λίγο στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε τη «διαδρομή» προς το στόχο του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντιστρέφοντας το ερώτημα για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη ΝΔ: «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».

Στη συνέχεια έκανε σφοδρή επίθεση στην Κουμουνδούρου υποστηρίζοντας ότι «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρίστηκε ότι «πέρασε η «τρομοκρατία» με το σενάριο κυβέρνησης συνεργασίας ακόμη και με το κόμμα Βαρουφάκη, ενώ όλοι ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάντα μια ιστορική στάση στα πράγματα, δεν έπαιξε ποτέ με τη δραχμή, όπως άλλοι». Εξαπολύοντας δε πυρά προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούσε προεκλογικά να τσουβαλιάσει το ΠΑΣΟΚ με όσους έπαιξαν με τη δραχμή, αλλά δεν τα κατάφερε», ότι «Η ΝΔ έκανε δημοσιονομικά «εγκλήματα» μέσα στην τετραετία και αυτά που έχει υποσχεθεί δεν θα μπορέσει να τα υλοποιήσει.

Μένοντας στο θέμα των πολιτικών συσχετισμών επανέλαβε την πρόθεσή του να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ ισχυρό ρόλο στην αντιπολίτευση, σημείωσε ξανά ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τη ΝΔ και πρόβλεψε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο ισχυρός και ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος». Έδωσε έμφαση στις προγραμματικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε και όσους δεν το ψήφισαν να στηρίξουν το εγχείρημα και ζήτησε από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να οργανώσουν ντιμπέϊτ για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής και των φορολογικών ανισοτήτων.