«Αποφασιστική δράση» υποσχέθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος – Ο στρατός θα βοηθήσει στις έρευνες
3 years, 5 months ago
6

Ο καγκελάριος της Αυστρίας διαβεβαίωσε πως οι αρχές της χώρας θα δράσουν αποφασιστικά εναντίον της τρομοκρατίας και πως θα την καταπολεμήσουν.

Τη διαβεβαίωση πως οι αρχές θα προχωρήσουν σε «αποφασιστική δράση εναντίον των δραστών αυτής της φρικτής τρομοκρατικής επίθεσης» που σημειώθηκε στη Βιέννη το βράδυ της Δευτέρας, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σε ανάρτηση στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Κουρτς δήλωσε πως ο στρατός θα αναλάβει ορισμένα από τα αστυνομικά καθήκοντα, προκειμένου να επιτρέψει στους αξιωματικούς να επικεντρωθούν στο να κυνηγήσουν τους δράστες, που είναι υπεύθυνοι για τους πυροβολισμούς σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί πάνω από δώδεκα άτομα.

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στον εαυτό μας να εκφοβίζεται από την τρομοκρατία και θα καταπολεμούμε αυτές τις επιθέσεις αποφασιστικά με κάθε τρόπο» δήλωσε ο Κούρτς.

«Όλη η χώρα σκέφτεται τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου» συνέχισε.

«Ευχαριστούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους διεθνείς εταίρους μας για τη συμπάθειά τους και την έκφραση αλληλεγγύης» έγραψε στην ανάρτησή του.

​Η επίθεση

Το απόγευμα της Δευτέρας, τουλάχιστον 15 άτομα πυροβολήθηκαν από δράστες, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου στους επτά, σε διάφορες περιοχές της αυστριακής πρωτεύουσας. Η επίθεση ξεκίνησε κοντά στην κεντρική συναγωγή της πόλης.

Ένα από τα θύματα, το οποίο ήταν αστυνομικός, πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων του και άλλα επτά άτομα έχουν σοβαρούς τραυματισμούς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία στη Βιέννη συνέστησε τους ανθρώπους να μένουν μακριά από δημόσιους χώρους, καθώς δεν έχουν βρεθεί ακόμη όλοι οι δράστες. Ωστόσο, ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.