Απόστρατος συνταγματάρχης R.Black: «Η Ρωσία κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη από τον Β’ ΠΠ» H ανάλυσή του για την κατάληψη του Μπακχμούτ από τους Ρώσους
1 year, 2 months ago
6

Ο  πρώην γερουσιαστής της Πολιτείας της Βιρτζίνια απόστρατος Συνταγματάρχης Richard H. Black, αναφέρθηκε στην κατάληψη του Μπακχμούτ από τους Ρώσους και υποστήριξε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα αντιμετωπίσει πίεση για να ξεκινήσει μια νέα επίθεση, αλλά θα ήταν πιο σοφό να επιδιώξει την ειρήνη και να αποφύγει περαιτέρω σφαγή.

«Η Ρωσία κέρδισε τη μεγαλύτερη μάχη στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», συμπλήρωσε με νόημα.

Αναγνώρισε πως οι Ουκρανοί είχαν τρομακτικές απώλειες στην συγκεκριμένη μάχη:

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δίσταζαν να αναγνωρίσουν την ήττα της Ουκρανίας, αλλά φαίνεται ότι ο Ζελένσκι έχασε την πόλη αφού υπέστη συντριπτικές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και πανοπλίας.

Αυτές οι απώλειες θα πιέσουν τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια επίθεση για να αποδείξει ότι εξακολουθεί να έχει μαχητική ισχύ, αν και μπορεί να είναι πιο σοφό να επιδιώξουμε την ειρήνη και να σταματήσουμε την περαιτέρω αιματοχυσία».

Ουκρανοί και δυτικοί μισθοφόροι επί αρκετούς μήνες σερί μαχών στην ευρύτερη περιοχή θρηνούν πολλούς δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

pronews.gr