Αρμενία: Πολίτες ζητούν από τον στρατό να ”ρίξει” τον Πασινιάν
3 years, 7 months ago
6

Ηκατάσταση είναι τεταμένη στην Αρμενία, καθώς η προδοσία Πασινιάν δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ήδη δεκάδες πολίτες ζητούν την παραίτησή του, ενώ επιθυμούν να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο διοικητής των Αρμενικών ΕΔ.

Εν τω μεταξύ, Αρμένιοι στα social media γράφουν Ρωσική «προδοσία» και παράδοση του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) στους Αζέρους.

Οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες, καθώς δεκάδες πολίτες μπήκαν στο σπίτι του Αρμένιου πρωθυπουργού με σκοπό να τον λιντσάρουν. Φυσικά αυτός δεν βρισκόταν εκεί, αλλά το σπίτι έχει υποστεί τεράστιες ζημιές! 

Δηλώσεις Ζαχάροβα

 

Η κοινή δήλωση των πολιτικών ηγετών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα δημοσιευτεί σε διεθνείς πλατφόρμες, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πρώτον, η δήλωση για την οποία γίνεται λόγος θα κυκλοφορήσει. Έχω δει κάποια κείμενα στο διαδίκτυο, αυτό είναι σχεδόν αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πλήρως την αυθεντικότητά τους. Μπορώ μόνο να πω ότι η ίδια η δήλωση θα κυκλοφορήσει σύντομα .. Επιπλέον, θα δημοσιευτεί σε διεθνείς πλατφόρμες», δήλωσε η Ζαχάροβα, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν δήλωσε την Τρίτη ότι οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ συνεχίζονται παρά τη νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Οι συγκρούσεις στο Καραμπάχ δεν έχουν σταματήσει πλήρως, συνεχίζονται, αλλά ελπίζουμε ότι θα τερματιστούν» δήλωσε ο Πασινιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον λαό της Αρμενίας.

Επικοινωνία Λαβρόφ – Τσαβούσογλου

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβόφ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με την ειρηνευτική συμφωνία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ στην οποία κατέληξαν Αρμενία – Αζερπαϊτζάν και Ρωσία.

«Ο υπουργός μας είχε επαφές με τον Ρώσο συνάδελφό του Σεργκέι Λαβρόφ. Συζήτησαν την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», σημειώνει πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τσαβούσογλου είχε στείλει μήνυμα νίκης του Αζερμπαϊτζάν, συγχαίροντας τη χώρα για τις νίκες της τόσο στο πεδίο των συγκρούσεων όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Το Αζερμπαϊτζάν πέτυχε μία σημαντική επιτυχία στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τη συγχαίρω ειλικρινά για αυτή την ευτυχή επιτυχία» σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter.

pentapostagma.gr