Μπάκχμουτ: Οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες σε μία ημέρα – Μπαράζ χτυπημάτων από ΤΟS-1Α στον «δρόμο του θανάτου» Καμμένα και διάσπαρτα παντού δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα
9 months, 18 days ago
6

Ο χθεσινός απολογισμός των ουκρανικών απωλειών στο Μπάκχμουτ (όπου ακόμα το Κίεβο ελέγχει το 5% της πόλης) ήταν τραγικός καθώς οι Ουκρανοί έχασαν 385 άνδρες, ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί Δυτικοί μισθοφόροι.

Το Κίεβο επιχειρεί να εκκενώσει τους τραυματίες του από τον «δρόμο του θανάτου» που συνδέει το Μπάκχμουτ με το Τσάσιβ Γιαρ και διαμέσου της υπαίθρου που έχει μετατραπεί σε «killing field».

Η ύπαιθρος γέμισε με κατεστραμμένα ουκρανικά οχήματα δυτικής προέλευσης, ανάμεσά τους, τουρκικά οχήματα Kirpi και αμερικανικά M-113.

Oι Ρώσοι χτύπησαν ανηλεώς με θερμοβαρικές TOS-1 στην δυτική πύλη του Μπάκχμουτ από εκεί που ήξεραν πως θα προσπαθήσουν να διαφύγουν οι Ουκρανοί προς το Τσάσιβ Γιαρ.

 

 

 

Σε ότι αφορά την αντεπίθεση των Ουκρανών στην Ζαπορίζια ακόμα κανείς δεν είναι σίγουρος αν πρόκειται όντως για κύρια επίθεση ή απλώς ήταν παραπλανητική ενέργεια ή επιθετική αναγνώριση.

Επιχειρήθηκε και μία αντεπιθετική ενέργεια στο Ούγκλενταρ όπως και στο Μπάκχμουτ. Οι Ρώσοι λένε πως και οι τρεις απέτυχαν και μάλιστα δόθηκε χώρος στην Wagner να προωθηθεί περισσότερο.

To πρόβλημα με τους Ουκρανούς είναι ότι τα παίζουν όλα για όλα. Αν αποτύχει η περιβόητη αντεπίθεση μετά θα είναι εντελώς ανίσχυροι για να αντιμετωπίσουν την ρωσική επίθεση.

 

 

pronews.gr