Covid-19 : Χάκερ της Ρωσίας και της Β.Κορέας υπέκλεψαν δεδομένα για τα εμβόλια
3 years, 5 months ago
6

Πολλοί από τους οργανισμούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια ή επενδύσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες διαφόρων δημοκρατικών χωρών», λέει η Microsoft

Μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων που οργανώθηκαν από το Ιράν και τη Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια κατά του κοροναϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Microsoft.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να υποκλέψουν δεδομένα, λέει η εταιρεία, χωρίς όμως να κατονομάζει τους στόχους.

Η ρωσική ομάδα «FancyBear» και οι βορειοκορεατικές «Zinc» και «Cerium» επιτέθηκαν στα εσωτερικά δίκτυα φαρμακευτικών εταιρειών σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Ινδία και Νότια Κορέα, ανέφερε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Τομ Μπερτ, αντιπρόεδρος της Microsft σε θέματα ασφάλειας και εμπιστοσύνης καταναλωτών.

«Πολλοί από τους οργανισμούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια ή επενδύσεις από κυβερνητικές υπηρεσίες διαφόρων δημοκρατικών χωρών σχετικά με έργα που σχετίζονται με την Covid-19» γράφει στην ανάρτηση.

Μάλιστα η ρωσική ομάδα κατάφερε να παραβιάσει τα δίκτυα χωρίς να υποκλέψει κωδικούς πρόσβαση, απλά δοκιμάζοντας εκατομμύρια πιθανούς κωδικούς μέχρι να βρει τους σωστούς.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει κανένα σχόλιο και παρέπεμψε σε προηγούμενη διάψευση της Μόσχας.

Η διάψευση αφορούσε προηγούμενη καταγγελία του βρετανικού Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας, το οποίο κατηγόρησε τη Ρωσία ότι προσπαθεί να υποκλέψει πληροφορίες για υπό ανάπτυξη εμβόιλια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τη Βόρεια Κορέα.

in.gr