Δεν πρόλαβε η ουκρανική αντεπίθεση: Το Μπάκχμουτ έπεσε! – Εκκαθαρίστηκαν όλες οι υπόγειες στοές του ΑΖΟΜ Μόνο 8 οικοδομικά τετράγωνα εκτός ρωσικού ελέγχου
1 year, 3 months ago
6

Oι Ουκρανοί δεν πρόλαβαν να πραγματοποιήσου την μεγάλη τους αντεπίθεση στο Μπάκχμουτ, το οποίο ουσιαστικά έχει πέσει καθώς εκκαθαρίστηκαν όλες οι υπόγειες στοές και τα κτίρια του βιομηχανικού συγκροτήματος ΑΖΟΜ.

Πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο απομένει το 17% της πόλης στον δυτικό τομέα, δηλαδή περίπου 8 οικοδομικά τετράγωνα.

Χωρίς το ΑΖΟΜ η τύχη του Μπάκχμουτ είμαι προδιαγεγραμμένη.

 

Η ρωσική προέλαση δείχνει πως η μάχη του Μπάκχμουτ πλησιάζει προς το τέλος της παρά το γεγονός ότι χθες οι Ουκρανοί έστειλαν και νέες ενισχύσεις μέσα στο ελεγχόμενο από το Κίεβο κομμάτι, από το Τσάσιβ Γιαρ.

Aυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας δρόμος στο Μπάκχμουτ που να θεωρείται ασφαλής για τους Ουκρανούς.

 

Χθες το πρωί ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν είχε ανακοινώσει την εκκαθάριση του 70% της πόλης, αλλά έκτοτε υπήρξαν νέες εξελίξεις υπέρ της ρωσικής πλευράς.

Η κατάληψη του Μπάχκμουτ θα αποφέρει τεράστια στρατηγικά οφέλη στους Ρώσους και θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους Ουκρανούς.

Το Μπάκχμουτ είναι ο «ομφαλός» των μετώπων του Ντόνμπας. Με λίγα λόγια είναι το κέντρο βάρους. Η κατάληψή του θα αποφέρει και την κατάρρευση των μετώπων σε Αβντίιβκα, Ούγκλενταρ, Μαρίνκα, όπως και Σεβέρσκ-Λίμαν και Κουπιάνσκ.

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ουκρανοί θυσιάζουν χιλιάδες στρατιώτες για να το κρατήσουν ελπίζοντας να διεξάγουν την μεγάλη αντεπίθεσή τους την άνοιξη σε κάποιο καίριο σημείο του μετώπου που να τους αποφέρει μία αποφασιστική νίκη πριν υποστούν μία αποφασιστική ήττα.

pronews.gr

Το Μπάκχουτ είναι κόμβος τριών σιδηροδρομικών γραμμών και τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.