Διευθυντής Le Soir: Η κίνηση που «έκαψε» την Καϊλή
1 year, 3 months ago
6

Στην κίνηση της Εύας Καϊλή που οδήγησε στην σύλληψή της μίλησε ο Κριστόφ Μπερτί, διευθυντής της Le Soir της βελγικής εφημερίδας.

O Μπερτί μίλησε στον Alpha και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Qatargate.

Αυτό που φαίνεται να «έκαψε» την Εύα Καϊλή και να οδήγησε στη σύλληψή της, όπως ανέφερε ο Κριστόφ Μπερτί, ήταν το τηλεφώνημα στον πατέρα της για να απομακρύνει τα χρήματα. Αυτός φέρεται να είναι ο βασικός λόγος που οδηγήθηκε στην φυλακή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έπεισε τις Αρχές για το ότι δεν γνώριζε για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της και την προέλευσή τους. «Η Εύα Καϊλή δεν θα ήταν φυλακή αν δεν είχε κάνει το λάθος να δώσει την βαλίτσα στον πατέρα της και να προσπαθήσει να τα απομακρύνει» λέει ο διευθυντής της Le Soir.

Ο Μπερτί υποστήριξε ακόμη ότι η Εύα Καϊλή προφανώς βρέθηκε μπλεγμένη στο κύκλωμα λόγω του συντρόφου της, του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που ήταν ο βοηθός του Αντόνιο Παντσέρι. «Για τον Παντσέρι, ήταν σημαντικό για τη “δουλειά του” για τη βοήθεια του Κατάρ και του Μαρόκου. Θεωρώ ότι η Εύα Καϊλή χρησιμοποιήθηκε, πιθανώς, από τον σύντροφό της και τον Παντσέρι», είπε.

real.gr