Δωμάτια για ασφαλείς αγκαλιές στη Βόρεια Ιταλία (βίντεο)
3 years, 6 months ago
6

Συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία οίκου ευγηρίας στη βόρεια Ιταλία για τη δημιουργία χώρων ασφαλούς αγκαλιάς μεταξύ τροφίμων και των αγαπημένων τους, που ύστερα από πολλούς μήνες είναι ξανά σε θέση να νιώσουν τη θαλπωρή της επαφής, έστω και με ένα λεπτό φύλλο πλαστικού μεταξύ τους.

domatia-gia-asfaleis-agkalies-sti-voreia-italia-vinteo0

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters και ταξίδεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, το γηροκομείο Ντομένικο Σαρτόρ έστησε ειδικά δωμάτια για την ανθρώπινη επαφή των τροφίμων τους με τους αγαπημένους τους, με την προστασία που προσφέρουν μαλακά και διαφανή κομμάτια πλαστικού. Αυτά επιτρέπουν να περάσει από τον έναν άνθρωπο στον άλλον η θέρμη του χεριού, παραδείγματος χάριν, αλλά όχι τυχόν μοιραία σταγονίδια με κορωνοϊό.

domatia-gia-asfaleis-agkalies-sti-voreia-italia-vinteo1

Έτσι ζευγάρια μπόρεσαν να συναντηθούν και να αγκαλιαστούν ξανά ύστερα από μήνες απομόνωσης, και γονείς έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους τα ενήλικα παιδιά τους, κάνοντας τα πρόσωπα όλων να λάμψουν ξανά για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο και την αισιοδοξία να επιστρέψει στον οίκο ευγηρίας, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου κατανόησαν πόση σημασία είχε για τους τροφίμους να έχουν την ανθρώπινη επαφή από συγγενείς τους, και έστησαν πρότυπες εγκαταστάσεις, είτε για κανονική αγκαλιά είτε για απλό άγγιγμα των χεριών.

Πηγή: Reuters, ABC