Δρακόντειο σχέδιο νόμου στη Ρωσία: Έρχεται χημικός ευνουχισμός για κάθε παιδοβιαστή Όσοι κρίνονται ένοχοι για τις πιο αποτρόπαιες μορφές κακοποίησης παιδιών θα εκτελούνται
11 months, 5 days ago
6

Ένα δρακόντειο σχέδιο νόμου φέρνει η Ρωσία για την αντιμετώπιση της παιδοφιλίας, το οποίο θα περιέχει μεταξύ άλλων τον χημικό ευνουχισμό αλλά και την εκτέλεση όσων κρίνονται ένοχοι για τις πιο αποτρόπαιες μορφές κακοποίησης παιδιών.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δημιουργήθηκε από το πολιτικό κόμμα που στηρίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τώρα θα εξεταστεί από την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να τον υπογράφει εντός λίγων εβδομάδων.

Η σύμμαχος της Ρωσίας Λευκορωσία έχει ήδη προχωρήσει στη χρήση μιας τέτοιας μεθόδου ευνουχισμού εναντίον καταδικασθέντων παιδικών σεξουαλικών παραβατών.

Σύμφωνα με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, οι ισχύοντες νόμοι στη Ρωσία απέτυχαν να σταματήσουν εντελώς τον παιδικό βιασμό.

Η Dailymail.co.uk τονίζει ότι τα νέα νομοσχέδια θα επιβάλλουν αναγκαστικές ενέσεις χημικών σε καταδικασμένους παιδεραστές τους μήνες πριν από την απελευθέρωσή τους στο τέλος της ποινής.

Οι ενέσεις ουσιαστικά θα συνιστούν έναν σχεδόν μόνιμο χημικό ευνουχισμό.

«Η ανάγκη για τη συγκεκριμένη νομοθεσία οφείλεται στο ότι τα τρέχοντα μέτρα για την καταπολέμηση του εγκλήματος δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά – οι αριθμοί σεξουαλικής επίθεσης σε παιδιά αυξάνονται και οι κατάδικοι συχνά υποτροπιάζουν μετά την αποφυλάκισή τους», σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Ο Ρώσος βουλευτής Μπόρις Τσερνίσοφ, ζήτησε «την αναγκαστική χορήγηση ουσιών που καταστέλλουν τη σεξουαλική λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μόνιμα».

Η Ρωσία πρέπει να «χρησιμοποιήσει την εμπειρία» άλλων χωρών, δήλωσε ο νεαρός βουλευτής, καθώς εκτός από τη Λευκορωσία και το  Καζακστάν εφαρμόζει σύστημα αναγκαστικού ευνουχισμού για παιδεραστές εδώ και αρκετά χρόνια.

Ένας από αυτούς που ευνουχίστηκαν στο Καζακστάν ήταν ο Berik Zholdasov –ο οποίος έχει παντρευτεί τέσσερις φορές– αφού καταδικάστηκε για τον βιασμό της οκτάχρονης θετής κόρης του, προκαλώντας της τόση σωματική βλάβη που οι γιατροί αναγκάστηκαν να της αφαιρέσουν τη μήτρα.

Μια νοσοκόμα και μια γιαγιά που έχουν επιφορτιστεί με τον χημικό ευνουχισμό παιδεραστών σε μια φυλακή του Καζακστάν ισχυρίζονται ότι η Δύση πρέπει επίσης να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην σοβιετικού κράτους.

Η Zoya Manaenko, 69 ετών, επιμένει ότι είναι σωστό ότι οι βιαστές παιδιών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την τελική τιμωρία.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν με κάποιο τρόπο», είπε η νοσοκόμα, η οποία εργάζεται σε ένα νοσοκομείο φυλακών.

«Διαπράττουν τρομερά εγκλήματα κατά των παιδιών. Άρα είναι σωστό να το επιβάλλει ο νόμος».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η θανατική ποινή θα επιβάλλεται σε απεχθή εγκλήματα με θύματα μικρά παιδιά, και θα είναι στην διακριτική ευκαιρία του δικαστή να οδηγήσει τον εγκληματία στο «απόσπασμα».

Στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είχε κάνει παρόμοια πρόταση, καθώς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης μια «ανάσα» από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είπε: 

«Σε αυτή τη χώρα λείπει η λογική του αυτονόητου. Ο παιδεραστής, ο αλήτης, που έχει καταδικαστεί για 400 χρόνια και κυκλοφορούσε ελεύθερος. Οι 200 καταγγελλόμενοι παιδεραστές για την 12χρονη που είναι;

 pronews.gr

Εμείς προτείνουμε χημικό ευνουχισμό, ισόβια, καταναγκαστική εργασία και να μην ξαναβγούν ποτέ από τη φυλακή. Ο παιδόφιλος που ακουμπάει παιδί, ο βιαστής που βιάζει γυναίκα δεν θα βγει ποτέ έξω. Ο βιαστής και ο παιδεραστής δεν αξίζει να ζει. Μακάρι να το επέτρεπε η ΕΕ».