Εφιαλτική «πρόβλεψη» από Β.Ζελένσκι για… «ανατίναξη του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια»! Το Τσερνόμπιλ μπροστά σε αυτό θα είναι… παιδική χαρά – Θα το «κάνουν» (χωρίς λόγο και αιτία) οι… «κακοί» Ρώσοι λέει ο Ουκρανός πρόεδρος
11 months, 6 days ago
6

Σε μία εφιαλτική δήλωση προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια τον οποίο είπε ότι… οι Ρώσοι «θέλουν να ανατινάξουν»!

Φυσικά, η δήλωση αυτή στερείται λογικής και δεν μπορεί να γίνει πιστευτή καθώς δεν υπάρχει κανένα συμφέρον για τη Μόσχα να προχωρήσει σε μία τέτοια παράλογη ενέργεια που θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο πρώτα στην ίδια, στους κατοίκους των περιοχών που έχει ενσωματώσει στην επικράτειά της και φυσικά στα στρατεύματά της, καθώς η ραδιενέργεια δεν περιορίζεται…

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις μεγάλες δολιοφθορές για τις οποίες η Ρωσία δεν είχε κανένα συμφέρον να γίνουν, Ουκρανία και Δύση, επιχείρησαν μέσω προπαγανδιστικών δικτύων να παρουσιάσουν ότι αυτές έγιναν εξαιτίας της Μόσχας.

Όπως με το φράγμα της Κακχόβκα, του οποίου η καταστροφή εξαφάνισε τις βασικές γραμμές άμυνας που είχαν κατασκευάσει οι Ρώσοι κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου και αυτή τη στιγμή το μέτωπο της Χερσώνας είναι το πιο ευάλωτο για τις ρωσικές δυνάμεις ή όπως με την καταστροφή των αγωγών Nord Stream την οποία η Δύση παρουσίασε επίσης ως ρωσική δολιοφθορά, δηλαδή υποστήριξε πως οι Ρώσοι κατέστρεψαν την ιδιοκτησία τους, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για επιχείρηση που οργανώθηκε στην Δύση, ώστε οριστικά να αποκοπεί η Γερμανία ενεργειακά από την Ρωσία.

Ακόμα κι αν κάποτε Ρωσία και Γερμανία αποκτήσουν φιλικές σχέσεις οι αγωγοί θα είναι κατεστραμμένοι και θα πρέπει να ξανακατασκευαστούν από την αρχή κάτι που θα απαιτήσει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο.

Εδώ όμως μιλάμε για έναν πυρηνικό σταθμό, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Η ανατίναξη ενός τέτοιου πυρηνικού σταθμού θα κάνει να φαίνεται το ατύχημα του Τσερνόμπιλ ως βόλτα σε παιδική χαρά.

Το ραδιενεργό νέφος που θα δημιουργηθεί και θα κατευθυνθεί στην Ευρώπη θα προκαλέσει εφιάλτες που θα διαρκέσουν για δεκαετίες.

Στην ουσία θα προκληθούν επιπτώσεις ενός μίνι πυρηνικού πολέμου χωρίς αυτός να έχει κηρυχθεί.

Το κοινό σε όλα αυτά είναι πως πάντα υπήρχε μία «προειδοποίηση» ότι οι «κακοί» Ρώσοι «θα προκαλέσουν μία καταστροφή».

Η επιχειρηματολογία που ακολουθεί μετέπειτα είναι σαθρή και πολλές φορές ανόητη και στο τέλος καταλήγει σε αφοριστικού τύπου δηλώσεις όπως «οι Ρώσοι το έκαναν από την κακία τους γιατί χάνουν και θέλουν να αφήσουν πίσω τους την απόλυτη καταστροφή» (παρεμπιπτόντως αυτό το έκαναν στην Ελλάδα οι Γερμανοί Ναζί όταν αποχώρησαν από την χώρα και κατέστρεφαν σκοπίμως τις υποδομές της).

pronews.gr