Εκεί, λένε, είναι η βάση WAGNER στην Λευκορωσία!!! Θα μπαίνουν για «πλάκα» Ουκρανία-Πολωνία – ΧΑΡΤΗΣ
10 months, 18 days ago
6

Για «καφέ» στο Κίεβο…

Η ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν σαφής: οι μισθοφόροι Βάγκνερ θα έπρεπε είτε να ενταχθούν στον ρωσικό στρατό , δηλαδή «να επιστρέψουν στις οικογένειες και τους συγγενείς τους» – ή «να πάνε στην Λευκορωσία».

Πλέον με οι WAGNER που θα βρίσκονται στην Λευκορωσία θα μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, καθώς επίσημα θα είναι δήθεν τσακωμένοι με τον Ρώσο Πρόεδρο και η Ρωσία δεν θα ευθύνεται για τις όποιες ενέργειες.

Στην πραγματικότητα Πολωνοί και Ουκρανοί θα λάβουν απάντηση για τα πλιάτσικα που κάνουν περνώντας τα ρωσικά σύνορα και εισβάλλοντας σε χωριά της Ρωσίας.

Δορυφορικές εικόνες από τα Planet Labs δίνουν μια ιδέα για το πού μπορεί να έχουν κατασκηνώσει μισθοφόροι Wagner στην Λευκορωσία, σύμφωνα με τον DER SPIEGEL:

 

 

200 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν μια πρόσφατα εγκαταλειμμένη στρατιωτική βάση κοντά στο Tsel, περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μινσκ. Δορυφορικές εικόνες από το περασμένο Σάββατο δείχνουν ότι οι χώροι γύρω από τα κτίρια ήταν άδειοι. Φωτογραφίες από την περασμένη Τρίτη, ωστόσο, δείχνουν ότι υπάρχουν πλέον νέες κατασκευές στις μέχρι πρότινος άδειες εγκαταστάσεις. Μπορεί να μαντέψει κανείς ότι αυτές οι δομές χωρίζονται σε σειρές. Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να είναι σκηνές, αναφέρει το Der Spiegel.

Οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες και στους New York Times  . «Το μέγεθος, το χρώμα και η διάταξη των δομών είναι παρόμοια με άλλα στρατόπεδα στρατιωτικών σκηνών που έχουν δημιουργηθεί στηn Ρωσία και τη Λευκορωσία από τις αρχές του 2022 », αναφέρεται.

«Τους προσφέραμε μια από τις εγκαταλειμμένες βάσεις. Υπάρχει ένας φράχτης, όλα είναι εκεί, προχωρήστε, βάλτε τις σκηνές σας», είχε πει ο Λουκασένκο για τους WAGNER: «Θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε.». Ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε επίσημα το στρατόπεδο στο Τσελ. Η τοποθεσία που φαίνεται στις δορυφορικές εικόνες απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και όχι πολύ μακριά από τα πολωνικά!

Την περασμένη Δευτέρα, η ρωσική πύλη «Verstka»  ανέφερε ότι η Βάγκνερ έστηνε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Assipowitschy. Η πόλη απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Τσελ. Αντίστοιχα, ο καταυλισμός θα πρέπει να είναι 24.000 τετραγωνικών μέτρων και να έχει σχεδιαστεί για περίπου 8.000 άτομα.

el.gr

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA