Εκλογές στις ΗΠΑ: Χειροπέδες σε 19χρονο γιατί ήθελε να δολοφονήσει τον Μπάιντεν
3 years, 6 months ago
6

Ο 19χρονος συνελήφθη σε βαν με όπλα και εκρηκτικά – Ένας 42χρονος συνελήφθη μετά από επιστολή που άφησε σε σπίτι

Απόπειρα δολοφονίας του Τζο Μπάιντεν από ένα 19χρονο φέρεται να απέτρεψαν οι αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Αλεξάντερ Χίλελ Τράισμαν από το Σιάτλ συνελήφθη σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο όπλα και εκρηκτικά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη κάποια μίλια μακριά απο το σπίτι του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις εκλογές στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου, είχε μια λίστα «για εκτελέσεις».

Ο Τράισμαν συνελήφθη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Κανάπολις στη Βόρεια Καρολίνα μέσα σε βαν στο οποιο οι αστυνομικοί βρήκαν όπλα – ανάμεσά τους και ένα αυτόματο AR-15 – πυρομαχικά, εκρηκτικά και περισσότερα από 500.000 δολάρια.

Η έρευνα για τον 19χρονο αποκάλυψε ότι στις 15 Απριλίου 2020 ο Τράισμαν είχε γράψει «μήπως να σκοτώσω τον Τζο Μπαίντεν;» σε λεζάντα που είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Η δικογραφία αναφέρει ότι ο 19χρονος είχε βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

Στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο Τράισμαν είπε ότι είχε ενδιαφέρον για τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τις μαζικές δολοφονίες.

Ο Τάισμαν, όμως, δεν είναι η μοναδική περίπτωση για την οποία υπήρξε συναγερμός το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ καθώς ο 42χρονος Τζέιμς Ντέιλ Ριντ συνελήφθη στη Βαλτιμόρη γιατί εκτός από τον Μπάιντεν ήθελε να απαγάγει και την υποψήφια αντιπρόεδρό του Καμάλα Χάρις.

Σε επίστολή του ο Ριντ φέρεται να απειλούσε ότι θα απαγάγει τον «παππού Μπάιντεν» και να σοδομίσει την Χάρις.

rint

Ο 42χρονος απειλούσε στην επιστολή του και τους υποψηφίους των Δημοκρατικών γράφοντας ότι «έχουμε κατάλογο με τα σπίτια και τις διευθύνσεις σας. Είμαστε εμείς που έχουμε τα τρομακτικά όπλα. Ερχόμαστε».

Ο Ριντ συνελήφθη όταν τον έκανε «τσακωτό» κάμερα ασφαλείας σπιτιού να αφήνει την επιστολή μέσα στη νύχτα.

Μετά τη σύλληψή του δήλωσε ότι ήταν «αναστατωμένος» από την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ