Εκρήξεις στη Βηρυτό: 300.000 άνθρωποι δεν έχουν πλέον σπίτι, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης
3 years, 8 months ago
6

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ είπε ότι αυτές οι εκρήξεις οφείλονταν στην έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικού αμμωνίου, που ήταν αποθηκευμένα στο λιμάνι.

Από την έκρηξη δεν έμεινε τίποτα όρθιο, με χιλιάδες κτίρια να έχουν υποστεί από ολική καταστροφή ώς σοβαρές υλικές ζημιές που κάνουν την κατοίκηση τους το λιγότερο επικίνδυνη.

Για πάνω από 300.000 ανθρώπους που θα πρέπει να μείνουν στο δρόμο κάνουν λόγω οι τοπικές αρχές με την ανθρωπιστική και υγειονομική κρίση μόλις να ξεκινά εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καιρικών συνθηκών λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

Η διεθνής κοινότητα έχει κοινητοποιηθεί άμεσα και σήμερα φτάνουν δυνάμεις απο πολλές χώρες που θα συμμετέχουν στις δράσεις διάσωσεις μια και βάσει πληροφοριών υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι κάτω από τόνους μπετό. Η ώρες είναι κρίσιμες και κάθε λεπτό έχει την σημασία του.

Πέρα από δυνάμεις ειδικών αποστολών πολλές χώρες στέλνουν φάρμακα, τρόφιμα,σκηνές, και ιατρικό εξοπλισμό για να στηρίξουν την τοπική κοινότητα. Πολλές επίσης χώρες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της περιοχής και να στείλουν ειδικούς για κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί η χώρα τις πρώτες δύσκολες εβδομάδες.