Έλον Μασκ: «Ισοπέδωσε» δημοσιογράφο του BBC όταν τον ρώτησε για την «ρητορική μίσους» και την απόκρυψη των παρενεργειών των εμβολίων Ανήμπορος να απαντήσει ο Βρετανός δημοσιογράφος
1 year, 14 days ago
6

Στον «τοίχο» κόλλησε κυριολεκτικά ο Έλον Μασκ ρεπόρτερ του BBC κατά την διάρκεια συνέντευξης ενώ δεν άφησε απέξω και τις παρενέργειες εμβολιασμού για την Covid.

Ο δημοσιογράφος του BBC ανέφερε στον ιδιοκτήτη του twitter ότι από τον περασμένο Οκτώβριο, υπήρξαν πολλά άρθρα που υποστηρίζουν ότι η «ρητορική μίσους» στην πλατφόρμα έχει «διογκωθεί».

Τότε ο Ε.Μασκ εξεμάνει ρωτώντας τον δημοσιογράφο αν έχει δει τέτοια παραδείγματα ζητώντας να του περιγράψει τον όρο «ρητορική μίσους» ενώ αναρωτήθηκε γιατί το BBC απέτυχε να αναφέρει τις παρενέργειες του εμβολιασμού για τον COVID και αντ’ αυτού διέδωσε παραπληροφόρηση.

Η συνέχεια επί της οθόνης.

 

Συγκεκριμένα, ο ρεπόρτερ του BBC, Τζέιμς Κλέιτον, είπε στον Μασκ «Λέγεται πως δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να ελέγχουν την ρητορική μίσους στην εταιρεία σας, το Twitter. Είναι κάτι που θέλετε να αντιμετωπίσετε;»

Ο Μασκ προκάλεσε τον ρεπόρτερ να κατονομάσει μια περίπτωση «ρητορικής μίσους» που είχε συναντήσει στο Twitter, κάτι που ο Κλέιτον δεν μπόρεσε να κάνει.

«Για ποια ρητορική μίσους μιλάτε;» του είπε λοιπόν ο Μασκ προσθέτοντας: «Χρησιμοποιείτε το Twitter. Πού βλέπετε αύξηση της ρητορικής μίσους;».

Έπειτα ο Μασκ ζήτησε από τον Κλέιτον να «περιγράψει τι εννοεί μίσος»! Ο δημοσιογράφος του BBC απάντησε «Περιεχόμενο που θα προκαλούσε μια αντίδραση, κάτι που είναι ελαφρώς ρατσιστικό, ελαφρώς σεξιστικό».

Είπε τότε ο Μασκ στον Κλέιτον «αν κάτι είναι ελαφρώς σεξιστικό θα πρέπει να απαγορευτεί;» και πρόσθεσε «Ζητώ ένα παράδειγμα και δεν μπορείς να δώσεις ούτε ένα…. τότε σας λέω: κύριε δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε».

«Είπατε κυριολεκτικά ότι τώρα βλέπετε περισσότερο περιεχόμενο μίσους (στο Twitter) και μετά δεν μπορούσατε να αναφέρετε ούτε ένα παράδειγμα, αυτό είναι παράλογο», υποστήριξε ο Μασκ.

«Δεν μπορείτε να μου δώσετε ούτε ένα παράδειγμα περιεχομένου μίσους, ούτε ένα tweet. Και όμως ισχυριστήκατε ότι το περιεχόμενο μίσους ήταν υψηλό. Αυτό είναι ψέμα, απλά είπες ψέματα», τον κατηγόρησε ο Μασκ.

Ο Κλέιτον άλλαξε στην συνέχεια την κουβέντα και ρώτησε τον Μασκ γιατί το Twitter έχει σταματήσει να λαμβάνει μέτρα κατά των tweets που παραβιάζουν τους κανόνες του σχετικά με την υποτιθέμενη παραπληροφόρηση για τον Covid και ο Μασκ απάντησε «Ο Covid δεν είναι καν θέμα πια».

Αντίθετα ο Έλον Μασκ του επέστρεψε το ερώτημα: «Τι γίνεται με την παραπληροφόρηση του BBC για τον Covid;»

«Θεωρεί το BBC τον εαυτό του υπεύθυνο για την παραπληροφόρηση σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολιασμών;», συμπλήρωσε ο Μασκ και συνέχισε:

«Και τι γίνεται με το γεγονός ότι το BBC πιέστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει την δημοσιογραφική πολιτική του , το γνωρίζατε;»

 pronews.gr

Ο Κλέιτον δεν είχε καμία απάντηση σε αυτό και αντίθετα πρότεινε στο ζευγάρι «να μιλήσουν για κάτι άλλο».