Επίσκεψη Ζελένσκι στην Πολωνία στις 5 Απριλίου
1 year, 1 month ago
6

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία στις 5 Απριλίου, όπως δήλωσε σήμερα ο σύμβουλους εξωτερικών υποθέσεων του πολωνού προέδρου Μαρσίν Πρζιντάτς.

“Ηεπίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου (Αντρέι) Ντούντα. Θα διεξαχθούν μακροσκελείς, ευρείες συνομιλίες, όχι μόνο για την κατάσταση ασφαλείας, αλλά και για την οικονομική και πολιτική στήριξη. Θα είναι μια επίσημη επίσκεψη”, είπε ο ίδιος στον ραδιοφωνικό σταθμό RMF.

Όπως πρόσθεσε ο Πρζιντάτς, ο Ζελένσκι θα συναντηθεί την Τετάρτη στην Πλατεία του Κάστρου στη Βαρσοβία με πολωνούς πολίτες και Ουκρανούς που έχουν βρει καταφύγιο στην Πολωνία.

Η τελευταία φορά που ο Ζελένσκι είχε συνάντηση με τον πολωνό ομόλογό του ήταν τον Δεκέμβριο του 2022 στη διάρκεια της επιστροφής του στη χώρα του από τις ΗΠΑ.

Η Πολωνία είναι γείτονας της Ουκρανίας και οι δύο χώρες έχουν παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς. Πολλοί Ουκρανοί εγκατέλειψαν την χώρα τους μετά την ρωσική εισβολή τον περασμένο χρόνο με έναν μεγάλο αριθμό εξ αυτών να αναζητά ασφαλές καταφύγιο στην Πολωνία.