Επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: «Θέλει να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς του με το Ισλάμ»
3 years, 4 months ago
6

Νέα επίθεση κατά του Εμ. Μακρόν εξαπέλυσε ο Τ. Ερντογάν κατηγορώντας τον Γάλλο πρόεδρο ότι με το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του «ισλαμικού αυτονομισμού», «θέλει να κλείσει τους παλιούς λογαριασμούς του» με τους Μουσουλμάνους και τη θρησκεία τους.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, o Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Μακρόν ότι θέλει να «δημιουργήσει μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν και είναι παθητικοί».

Ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε ότι ο Γάλλος πρόεδρος χρησιμοποιεί τις κρίσεις «για τις οποίες ευθύνεται η χώρα του ως αφορμή για επίθεση στη θρησκεία».

Προ ημερών ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως «πρέπει να καταπολεμήσουμε τον ισλαμικό αυτονομισμό» και δεσμεύτηκε ότι θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή στις αρχές του επόμενου έτους.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σκοπεύει να καταργήσει «την επιρροή των προξενείων», μεταφέροντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως τη διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και την εκπαίδευση ιμάμηδων.

Το γαλλικό κράτος θα επιχειρήσει επίσης να διαλύει ενώσεις για τη διάδοση ιδεών αντίθετων με το πνεύμα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται η κατάργηση της δυνατότητας για κατ’ οίκον διδασκαλία, η οποία σήμερα αφορά 50.000 από τα 12 εκατ. παιδιά της χώρας, με υποχρεωτική παρουσία σε σχολικό χώρο από την ηλικία των 3 ετών, η κατάργηση των ξεχωριστών ωρών για γυναίκες σε δημόσια κολυμβητήρια και η κατάργηση των γευμάτων που συμμορφώνονται με το τυπικό της μουσουλμανικής θρησκείας (γεύματα χαλάλ) από τα σχολεία.

Επιπλέον, η απαγόρευση της χορήγησης πιστοποιητικών παρθενίας, τα μέτρα κατά των αναγκαστικών γάμων και η υποχρέωση για θρησκευτική ουδετερότητα όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στους υπεργολάβους του δημοσίου.