Ερντογάν: ”Βρώμικη η πολιτική Μακρόν-Θα υπερασπίζομαι τον Μωάμεθ”
3 years, 5 months ago
6

Το σατιρικό σκίτσο στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα».

«Ένα γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε μια γελοιογραφία με εμένα. Δεν το είδα, ώστε να μην πέσω στο επίπεδο των ξεδιάντροπων. Δεν έχω τίποτα να πω γι’αυτή τη χυδαιότητα. Το ιερό μας καθήκον είναι να αντιστεκόμαστε στις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ» είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, τον οποίο προ ημερών χαρακτήρισε «ψυχολογικά ασταθή που χρήζει ψυχιατρικού ελέγχου» λόγω της στάσης του μετά τον αποκεφαλισμό από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο Γάλλου καθηγητή, τόνισε:

«Η Γαλλία και η Ευρώπη ως σύνολο δεν αξίζουν αυτήν την προκλητική, βρώμικη, διχαστική και γεμάτη μίσος πολιτική που ασκείται από τον Μακρόν και όσους μοιράζονται τις απόψεις του».

Eντολή Μακρόν: ”Να τιμωρηθεί ο Ερντογάν, ώρα για κυρώσεις”

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται με εσώρουχα, καθισμένος σε μια πολυθρόνα, σηκώνοντας το φουστάνι μιας μουσουλμάνας, η οποία κρατά έναν δίσκο με ποτά.

«Ο Ερντογάν είναι πολύ αστείος στην ιδιωτική του ζωή» αναφέρει ο τίτλος του περιοδικού, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτώντας τα οπίσθια της μουσουλμάνας σχολιάζει, σύμφωνα με το σκίτσο: «Ω! Ο προφήτης!».   pentapostagma.gr