Εξέγερση των Γάλλων σε 300 πόλεις μετά το διάγγελμα E.Μακρόν! – «Πάρε δρόμο» (βίντεο) Ο Γάλλος πρόεδρος εξόργισε τους Γάλλους με την επιμονή του να μην αποσύρει το συνταξιοδοτικό
10 months, 15 days ago
6

Το αλαζονικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, με το οποίο επέμεινε στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, προσφέροντας αόριστες υποσχέσεις για μέτρα σε κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό επίπεδο έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό και επιδεικτική απόρριψη του από τον κόσμο.

Αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται διαδηλώσεις σε περισσότερες από 300 γαλλικές πόλεις όπου το σύνθημα που κυριαρχεί είναι το «Μακρόν πάρε δρόμο».

Πολιτικά ο Γάλλος πρόεδρος μοιάζει να έχει «τελειώσει» για την γαλλική κοινωνία, η οποία όμως έκανε και το λάθος να τον επιλέξει ξανά για πρόεδρό της στις προεδρικές εκλογές του 2022, με το πρόσχημα να μην εκλεγεί πρόεδρος η Μαρίν Λε Πεν.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταστείλει τις διαδηλώσεις αλλά οι δυνάμεις της δεν επαρκούν καθώς πρόκειται για γενικό ξεσηκωμό και ενώ έχουν ήδη εξαντληθεί ψυχικά και σωματικά από τις παρατεταμένες συγκρούσεις.

pronews.gr