Για αυτό άρχισαν τα…μανιτάρια στην Ουκρανία;; SOS από Ρώσο Συνταγματάρχη ε.α.
11 months, 5 days ago
6

Προειδοποιητικό μήνυμα των Ρώσων για «πυρηνική κλιμάκωση»;;

Για «απρόσμενη αντεπίθεση» με ένα μαζικό πυραυλικό χτύπημα κατά ρωσικών περιοχών και υποδομών προειδοποίησε στην ρωσική κρατική τηλεόραση ο Συνταγματάρχης ε.α. και πλέον σχολιαστής επί των στρατιωτικών θεμάτων, Mikhail Khodaryonok.

Προ μερικών ημερών, ο ίδιος είχε επισημάνει τις ουκρανονατοϊκές προετοιμασίες, ισχυριζόμενος πως εξακολουθούν να μαζεύουν πολύ υλικό από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων υψηλής ακρίβειας, προκειμένου να ξεκινήσουν την περιβόητη αντεπίθεσή τους.

«O πύραυλος Storm Shadow στην πραγματικότητα φτάνει τα 1.000χλμ βεληνεκές. Ακόμα έχει μία εκρηκτική κεφαλή 500 κιλών, ή για να είμαι ακριβής 460. Μέσα στο βεληνεκές του βρίσκονται το Νοβοροσίσκ, το Σότσι, το Ροστόβ και το Κρασνοντάρ. Φαίνεται πως η καθυστέρηση της ουκρανικής αντεπίθεσης σχετίζεται με αυτό, με την άφιξη πρόσθετοθ υλικού υψηλής ακρίβειας.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τις βόμβες μικρού διαμετρήματος, αλλά δεν τις βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σε μαζικό βαθμό από την Ουκρανία. Φαίνεται πως συγκεντρώνουν τα απαραίτητα αποθέματα.

Επίσης έγινε λόγος για τις λεγόμενες “έξυπνες βόμβες”. Έχουμε δει μεμονωμένες περιπτώσεις πυρομαχικών να χρησιμοποιούνται (π.χ. JDAM), αλλά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη σε μεγάλη κλίμακα. Επίσης, είναι άγνωστες οι προδιαγραφές και η ποσότητα των πυρομαχικών HIMARS που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Όσον αφορά τα HIMARS, δεν γνωρίζουμε πόσα έχουν προμηθεύσει ούτε με τι βεληνεκές.

Οπότε κατά την γνώμη μου, η επιχείρηση αντεπίθεσης της Ουκρανίας θα ξεκινήσει με ένα μαζικό πλήγμα χρησιμοποιώντας οπλισμό υψηλής ακριβείας, όσο πιο βαθιά γίνεται έναντι στόχων στην Ρωσία. Κυρίως υποδομές φυσικά».

 

Όταν δε η παρουσιάστρια της εκπομπής στην κρατική τηλεόραση του είπε, ειρωνευόμενη, ότι είναι «αισιόδοξος», εκείνος απάντησε:

«Είναι καλύτερο για εμάς να είμαστε ασφαλείς παρά δυσάρεστοι»:

Είναι πολύ πιθανό οι παραπάνω προειδοποιήσεις να σχετίζονται και με το χθεσινό «διπλό μανιτάρι» που εμφανίστηκε μετά από πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στην Ουκρανία.

Θυμηθείτε εδώ το βίντεο που αποτυπώνει καλύτερο από όλα το χθεσινό πλήγμα:

Όλα δείχνουν πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οδεύουμε προς κλιμάκωση, με ολοένα και πιο ισχυρά όπλα να χρησιμοποιούνται σταδιακά και από τις δύο πλευρές:

 

(freepik photo)

el.gr