H εκκένωση των Κινέζων πολιτών από την Ουκρανία θέτει σε συναγερμό τις ΗΠΑ: Πώς μπορούμε να φτάσουμε στο… DEFCON 1 Πώς μπορεί να συμβεί «ο Πόλεμος των Πολέμων που δεν θα κερδηθεί από κανέναν»
1 year, 5 months ago
6

Oι διαδοχικές εντολές εκκένωσης της Ουκρανίας από σειρά κρατών τις τελευταίες ώρες, οι οποίες ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν την χώρα άμεσα, μετά από οκτώ μήνες πολέμου δείχνουν πως κάποια σημαντική και δυσάρεστη εξέλιξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Όλα αυτά δείχνουν πως πολύ εύκολα ο πλανήτης μπορεί να φτάσει σε κατάσταση DEFCON 1 που σημαίνει Γ’ ΠΠ και χρήση πυρηνικών όπλων από όλους εναντίον όλων.

DEFCO σημαίνει defense readiness condition, δηλαδή Ετοιμότητα Αμυντικής Κατάστασης.

Στο 5 όλοι είναι ήρεμοι, στο 4 σχετικά καλά, στο 3 ζορίζουν τα πράγματα, στο 2 είμαστε λίγο έξω από το τρελοκομείο και στο 1 είναι πλέον αργά και ξεκινούν οι προσευχές.

Η κυριότερη εντολή εκκένωσης εκ των πραγμάτων είναι η κινεζική καθώς η Κίνα και η Ρωσία έχουν στρατηγική σχέση και από κοινού δέσμευση να αντιμετωπίσουν την αγγλοσαξονική επιθετικότητα (όπως την αποκαλούν) σε όλο τον πλανήτη.

Με λίγα λόγια έχουν κοινό στρατηγικό όραμα και μοιράζονται συνεχώς και αδιαλείπτως στρατηγικές πληροφορίες.

«Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, μετά την επιστολή εκκένωσης της κινεζικής πρεσβείας στην Ουκρανία, δείχνοντας για άλλη μία φορά πως η ανοησία στην Δύση έχει χτυπήσει ταβάνι!

Οι άνθρωποι πλέον ζουν σε άλλον πλανήτη και έχουν την εντύπωση πως αν γίνει πυρηνικός πόλεμος αυτοί θα κερδίσουν, θα είναι αλώβητοι και η αμερικανική ραδιενέργεια «θα είναι καλύτερη» από την ρωσική.

Νομίζουν πως θα υπάρξει νικητής σε έναν… πυρηνικό πόλεμο.

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» και τελικά όλες οι βιβλικές ρήσεις τείνουν να επαληθευτούν ίσως γιατί η Ανθρωπότητα όντως έχει…. χαζέψει.

Στην περίπτωση που θα υπάρξει μία ολοκληρωτική πυρηνική σύγκρουση, το 90% των ανθρώπων θα πάψουν να υφίστανται και οι επιζώντες θα ζήσουν καταστάσεις Mad Max.

Στην ίδια επιστολή, το μόνο που τονίζεται, είναι πως η εκκένωση γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς έχουν αυξηθεί τα επίπεδα επικινδυνότητας, εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία ενώ χαρακτηρίζεται ως «σοβαρή» η κατάσταση στην Ουκρανία.

Μάλιστα προβλέπεται όσοι εκ των Κινέζων  πολιτών θελήσουν να φύγουν, θα οδηγηθούν μαζί με τη διπλωματική αποστολή πίσω στη Κίνα.

Η οδηγία εκδόθηκε προχθές, Σάββατο και κοινοποιήθηκε σε όλους τους Κινέζους πολίτες που εργάζονται στην Ουκρανία και διαμένουν μόνιμα ή την έχουν επισκεφτεί για διάφορους λόγους.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες αμφότεροι ΝΑΤΟ και Ρωσία πρόκειται να πραγματοποιήσουν πυρηνικές ασκήσεις.

Οι Αμερικανοί προσπαθούν να δημιουργήσουν μία άποψη στην κοινή του γνώμη, πως αν γίνει πυρηνικός πόλεμος θα… επιζήσουν.

Κανείς δεν θα επιζήσει ούτε στην Ρωσία, ούτε στις ΗΠΑ, αλλά στις ΗΠΑ κάνουν τα πάντα για να μην το πιστέψουν.

«Το Πεντάγωνο και η κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούν για τυχόν απροσδόκητες ή ασυνήθιστες κινήσεις των πυρηνικών όπλων της Μόσχας κατά τη διάρκεια της άσκησης της Ρωσίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του μήνα, σύμφωνα με αρκετούς Αμερικανούς αξιωματούχους».

Αρχίζει σήμερα η ετήσια άσκηση με πυρηνικά του ΝΑΤΟ ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτή της Ρωσίας.

Πάντως, πρόκειται για ασκήσεις που ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν εδώ και πολύ καιρό.

«Πιστεύουμε ότι η ρωσική ρητορική περί πυρηνικών και η απόφασή της να προχωρήσει σε αυτή την άσκηση ενώ βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία είναι ανεύθυνη», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας.

Η ρωσική άσκηση που ονομάζεται Grom, διεξάγεται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ. «Αναμένουμε ότι η άσκηση θα διαρκέσει αρκετές ημέρες», δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. «Θα περιλαμβάνει εκτοξεύσεις πυραύλων και ανάπτυξη στρατηγικών μέσων».

Τέτοιες κινητοποιήσεις πυρηνικών δυνάμεων που να προσομοιάζουν κατάσταση… DEFCON 1 είχαμε να δούμε από το 1962 και την κρίση των πυραύλων της Κούβας.

Kαλό είναι να θυμίσουμε τα πέντε στάδια DEFCON που ρυθμίζουν τις σχέσεις των τριών υπερδυνάμεων (κυρίως ΗΠΑ και Ρωσίας καθώς η Κίνα είναι μία σαφώς πολύ μικρότερη πυρηνική δύναμη και από τις δύο) και πως από το στάδιο της ειρήνης μπορούμε να βρεθούμε στις «Πύλες της Κολάσεως».

DEFCON 5
FADE OUT
Χαμηλότερη κατάσταση ετοιμότητας
Κανονική ετοιμότητα

DEFCON 4
DOUBLE TAKE
Αυξημένη παρακολούθηση πληροφοριών και ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας
Πάνω από την κανονική ετοιμότητα

DEFCON 3
ROUND HOUSE
Αύξηση της ετοιμότητας δύναμης πάνω από αυτή που απαιτείται για την κανονική ετοιμότητα
Έτοιμη για κινητοποίηση σε 15 λεπτά η Πολεμική Αεροπορία

DEFCON 2
FAST PACE
Επόμενο βήμα ο πυρηνικός πόλεμος
Ένοπλες δυνάμεις έτοιμες να αναπτυχθούν και να εμπλακούν σε λιγότερο από έξι ώρες

DEFCON 1
COCKED PISTOL
Ο πυρηνικός πόλεμος είναι επικείμενος ή έχει ήδη ξεκινήσει
Μέγιστη ετοιμότητα. Άμεση απάντηση.

Η άσκηση του ΝΑΤΟ

Τη Δευτέρα (17/10), το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει την ετήσια πυρηνική του άσκηση, γνωστή ως Steadfast Noon, με τις ΗΠΑ μεταξύ των 14 χωρών που συμμετέχουν.

Διενεργείται ετησίως για πάνω από μια δεκαετία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Η άσκηση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη ικανά να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, αλλά δεν θα υπάρχουν αληθινά όπλα.

Οι ΗΠΑ θα παρέχουν βομβαρδιστικά B-52 που θα πετούν από την αεροπορική βάση Minot στη Βόρεια Ντακότα.

Η κύρια περιοχή ασκήσεων θα απέχει περισσότερο από 625 μίλια από τη Ρωσία. Ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η πυρηνική αποτρεπτική δύναμη του ΝΑΤΟ παραμένει “αξιόπιστη, αποτελεσματική και ασφαλής”, δήλωσε ο αξιωματούχος της άμυνας.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, θα συμμετέχουν έως και 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών επιτήρησης και τάνκερ. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται πάνω από το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Θάλασσα.

Στενή παρακολούθηση της ρωσικής άσκησης

Η ένταση για την Ουκρανία σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη περισσότερος έλεγχος στη ρωσική άσκηση.

Η άσκηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε στρατηγικά όπλα, δηλαδή δοκιμές συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων για τα οποία η Ρωσία θα πρέπει να ειδοποιήσει εκ των προτέρων βάσει της σχετικής συνθήκης.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ δήλωσαν ότι είναι βέβαιοι ότι θα είναι σε θέση να παρακολουθούν με ακρίβεια οποιαδήποτε ρωσική πυρηνική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

pronews.gr