Οι Αρμένιοι καίνε τα σπίτια τους στο Αρτσάχ: ”Δεν θα μείνετε σε αυτά Αζέροι”
3 years, 5 months ago
6

ΗΡωσία φαίνεται να έχει μία ακατανόητη στάση το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει ”σκέψει το κεφάλι” σε Τούρκους και Αζέρους, καθώς δεν αντέδρασε στην κατάρριψη του ελικοπτέρου Μi-24.

Πριν λίγο το Κρεμλίνο ανέφερε πως δέχεται την συγγνώμη του Αλίγιεφ, καθώς έδωσε άμεση εντολή ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν να ξεκινήσουν έρευνες για το πως έλαβε χώρα το συμβάν. Μιλάμε για την απόλυτη υποκρισία της Μόσχας, η οποία έχει πλέον παραδοθεί στις ορέξεις Άγκυρας και Μπακού! 

Την ίδια στιγμή, οι Αρμένιοι προχώρησαν σε μία συγκλονιστική κίνηση στο Αρτσάχ. Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο, καίνε τα σπίτια τους στην περιοχή Karvachar (Aρτσάχ). 

Με αυτό τον τρόπο οι Αρμένιοι θέλουν να παραδώσουν καμμένη γη στους Αζέρους. Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές, καθώς δεκάδες άνθρωποι φεύγουν από το Αρτσάχ. Μάζεψαν όλη την περιουσία τους και κατευθύνονται προς Αρμενία, με σκοπό να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Με λίγα λόγια βλέπουμε μία νέα γενοκτονία σε εξέλιξη!

Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη φορά διαδηλωτές βρέθηκαν στους δρόμους του Γιερεβάν, ζητώντας «την κεφαλή επί πίνακι» του πρωθυπουργού  Νικόλ Πασινιάν, τον οποίο χαρακτήριζαν προδότη για την υπογραφή συνθήκης με το Αζερμπαϊτζάν.

Η συνθήκη που υπεγράφη αποτελεί μια σημαντική ήττα για την Αρμενία, που βλέπει να χάνονται τα εδάφη που κατείχε γύρω από το Στεπανακέρτ. Είναι η τρίτη ημέρα που οι Αρμένιοι βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση Πασινιάν με πλήθη να φωνάζουν στους κεντρικούς δρόμου του Γιερβάν «Νικόλ, φύγε» και «Νικόλ ο προδότης».

Η  κυβέρνηση προσπαθεί με καταστολή να εκτονώσει την κατάσταση. Πάνω από 60 άτομα έχουν συλληφθεί ενώ 10 στελέχη της αντιπολίτευσης κρατούνται με κατηγορίες για πρόκληση αναταραχών.

pentapostagma.gr